Az EU-biztos lehet Bulgária új miniszterelnöke?

Várhatóan Mariya Gabrielt, az Európai Bizottság innovációs biztosát jelöli miniszterelnök-jelöltnek a jobbközép GERB párt Bulgáriában – jelentette számos bolgár médium pártforrásokra hivatkozva.

Magyar Nemzet
Forrás: Politico2023. 05. 10. 6:33
Mariya Gabriel, az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosa (Fotó: Európai Bizottság/MAURO BOTTARO)
Fotó: EU/MAURO BOTTARO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GERB a múlt havi bulgáriai választásokon első helyen végzett, de a szavazatoknak csak mintegy 26 százalékát szerezte meg, ami azt jelenti, hogy a párt elnökének, Bojko Boriszovnak koalíciós kormányt kell alakítania. Sok megfigyelő arra számít, hogy ezt a reformpárti, korrupcióellenes pártok megkerülésével próbálja majd megtenni, írja a Politico. Bulgáriában az elmúlt két év során ötször tartottak parlamenti választást.

Az Európai Bizottság szóvivője nem kommentálta a jelentéseket.

Borítókép: Mariya Gabriel, az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosa (Fotó: Európai Bizottság/Mauro Bottaro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.