Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Bocsánatot kellett kérniük az ukrán néptől a bloggereknek, akik felvételeket osztottak meg a kijevi légvédelemről

Az is lehet, hogy börtönbe kell menniük.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 17. 17:26
Kijev, 2023. március 26. A kijevi barlangkolostor, a 11. században alapított Pecserszka Lavra, amelyet a keleti szláv kereszténység legfontosabb központjának tekintenek 2023. március 24-én. Annak ellenére, hogy az Ukrán Ortodox Egyház (UPC) hivatalosan elfordult a moszkvai patriarkátustól Oroszország Ukrajnában indított háborúja miatt, az ukrán kormány megvonta tõle a barlangkolostor bérleti jogát, és a szerzetesnek március 29-ig el kell hagyniuk a területet. MTI/AP/Efrem Lukackij Fotó: Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Teljességgel elismerem bűnömet, bocsánatot kérek az ukrán néptől, és megfogadom, hogy sosem teszek többé ilyet” – jelentette ki Inna Voronova ismert Instagram-blogger az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) által szerdán közzétett videóján.

Voronova már előzetesen is bocsánatot kért, miután bírálatok érték egyik felvétele miatt, amelyen robbanások láthatók egy légvédelmi állás fölött. Az SZBU három másik bloggertől is hasonló bocsánatkérő videókat közölt.

A webnaplót vezető férfiak és nők olyan felvételeket töltöttek fel a közösségi médiába, amelyek alapján beazonosíthatók az ukrán légvédelmi állások.

A bloggereket katonai jellegű információk terjesztéséért nyolc évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

Borítókép: Kijev látképe (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.