Erdő Péter bíboros mint pápa? Az amerikaiak találgatnak

Lehetséges, hogy Ferenc pápa azért érkezett Magyarországra, mert Orbán Viktorral együtt akár egy orosz–ukrán békeszerződés érdekében is erőfeszítéseket tudnak tenni – hangzott el a Rome Dispatch podcastjában.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mandiner2023. 05. 01. 14:17
FERENC pápa; ERDÕ Péter
Pápalátogatás - Szentmise a Kossuth téren Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdő Péter talán Ferenc pápa utódja lesz? − tette fel a kérdést a Church Militant tudósítója a Rome Dispatch podcastjában.

A podcastben „katolikus rocksztárnak” nevezik a magyar prímást, akiről megemlítik, hogy 

sok nyelvet beszél, tudós és lelkipásztor egyben.

Megemlítik, hogy a magyar bíboros korábban rámutatott: az egyház nem demokrácia, hanem „krisztokrácia”. Hozzáteszik: a magyar bíboros nagyon intelligens és jó adminisztrátor. 

A felvetés egyébként nem új keletű, hiszen a nemzetközi és magyar sajtóban időről időre felbukkannak hírek, spekulációk az esetleges magyar pápáról. Hogy az előző konklávék előtt kiket tartott a média papabilének, és a találgatások mennyire jöttek be, hány papabiléből lett pápa az előző kétszáz évben, mikor jöttek be a találgatások és mikor nem, arról a Mandiner készített részletes írást.

Borítókép: Pápalátogatás: szentmise a Kossuth téren (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.