Hitler és a „Sieg Heil!” harsogott az egyik osztrák vonaton fél percen keresztül

A vonaton ült egy férfi is, aki megjárta az egyik koncentrációs tábort. Ő sírt.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2023. 05. 15. 18:51
Vienna,,Austria,-,Winter,2021:,The,Siemens,Desiro,Obb,Electric
1811267572 Fotó: ZagAlex
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbent vasárnap Ausztriában az egyik helyközi vonat utazóközönsége, amikor Adolf Hitler beszédének felvételét hallották meg a szokásos bejelentések helyett a járművön – írja a BBC. A portál beszámol arról is, hogy az utasoknak lejátszott felvételen még a tömeg hangja is hallható volt, 

akik „Heil Hitler” és „Sieg Heil” szavakat kiabáltak a vonat hangszórórendszerén keresztül.

Az üzemeltető szerint az elmúlt napokban több ilyen eset is történt. A Bregenz–Bécs járat egyik utasa beszámolója szerint a vonaton ülők „teljesen sokkot kaptak”. Egyébként a vonaton utazott a Zöld Párt egyik politikusa is, David Stögmüller, aki arról beszélt, hogy a náci vezető beszédét a fedélzeti telefonon játszották be, nem sokkal azelőtt, hogy a vonat megérkezett volna az állomásra. Hozzáfűzte, hogy a nagyjából félperces közjáték ideje alatt két epizódot hallottak a beszédből, majd elhangzott egy „Sieg Heil” is. 

A vonat személyzete nem tudta leállítani a felvételt. Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) a BBC-vel közölte, hogy elhatárolódnak a történtektől és az esetet jelentették a rendőrségnek.  

A beszámolók szerint a vonaton ült egy férfi is, aki megjárta az egyik koncentrációs tábort. Ő sírt. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.