Krokodil támadott meg egy horgászt

Egy krokodil gyomrában találták meg annak az ausztrál férfinak a maradványait, aki horgászás közben tűnt el – számolt be a BBC.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, BBC2023. 05. 03. 12:02
null
A crocodile lies close to the edge of the water at the Dubai Crocodile Park in Dubai on April 17, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevin Darmondyt szombaton látták utoljára a queenslandi Kennedy’s Bendnél, egy közismert sós vízű krokodilélőhely közelében. Két napig keresték, majd a rendőrök befogtak két óriási krokodilt, elaltatták őket, és az egyik gyomrában emberi maradványokat találtak.

Az azonosítást még nem végezték el, de a rendőrség úgy véli, hogy a hatvanöt éves férfi keresése tragikus véget ért.

A BBC beszámolója szerint Darmondy gyakorlott horgász volt, Cape York település közösségének jól ismert tagja. A több mint négyméteres és a csaknem háromméteres krokodilt hétfőn altatták el, mintegy másfél kilométerre attól a helytől, ahol az eltűnt férfit utoljára látták. Noha csak az egyik hüllő gyomrában találtak emberi maradványokat, a vadőrök szerint mindkét állatnak szerepe lehetett a szerencsétlenségben.

Darmondy nem egyedül horgászott, de társai nem látták a támadást. Arról számoltak be, hogy többször is hallották a kiáltását, majd egy hangos csobbanásra lettek figyelmesek.

Odaszaladtam, de nyoma sem volt, csak a papucsa a parton, és más semmi

– mondta el John Peiti a Cape York Weekly című helyi lapnak.

Sok krokodil él Ausztrália trópusi északi területén, de ritkák a támadások. A krokodilbalesetekről 1985 óta vannak adatok, Darmondy tragédiája a feljegyzések szerint a tizenharmadik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Giuseppe Cacace)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.