Magyar katonaorvosi csoport indult Koszovóba

A Magyar Honvédség kifejezetten egészségügyi ellátásra kialakított Airbus A319-es repülőgépe indult el a helyszínre Kecskemétről.

MAGYAR NEMZET
Forrás: FACEBOOK2023. 05. 29. 23:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koszovói Zvecan településnél elrendelt tömegoszlatási feladatban megsebesült magyar katonák ellátása és szükség szerinti hazahozatala érdekében

a Magyar Honvédség kifejezetten egészségügyi ellátásra kialakított Airbus A319-es repülőgépe indult el a helyszínre Kecskemétről május 29-én este.

A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is − közölte a Magyar Honvédség a Facebook-oldalán.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról is, hogy Magyarország abban érdekelt, hogy a szomszédságunkban, a Nyugat-Balkánon béke és nyugalom legyen – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a közösségi oldalán a Koszovóban kitört összetűzésekkel kapcsolatban.

Információk a magyar katonák állapotáról 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében közöl információkat a Koszovóban bevetett magyar katonák állapotáról. A bejegyzésben tájékoztat, hogy Magyarország Pristinai nagykövete, Bencze József a meglátogatta meg az amerikai kórházban azt a négy magyar katonát, akik repeszsérülések miatt szorulnak ellátásra. 

Közülük egy honvédet kellett megműteni, de szerencsére egyikük állapota sem életveszélyes – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Facebook/Magyar Honvédség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.