Nem kezdtek aggódni a spicces utasok, amikor a taxis cukorkával kínálta őket

Elszedték az értékeiket, majd kirakták őket a kocsiból.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 05. 15. 16:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bécsi rendőrség hét hónapig nem adott ki figyelmeztetést az esetről, amelyben Uber-sofőrök vagy taxisok autóiba szálltak be gyanútlanul az ittas áldozatok – közölte a Ripost. A lap az osztrák kurier.at cikkére hivatkozva azt is megírta, tavaly október óta a rendőrséghez 

22 bejelentés érkezett olyan áldozatoktól, akik ittas állapotban szálltak be egy taxiba vagy egy Uber-járműbe éjszaka. Sofőrjük megkínálta őket rágógumival vagy cukorkával, aztán elsötétült előttük a világ.

Ezután elszedték az értékeiket, majd kirakták őket a kocsiból. A bécsi rendőrség hét hónapig nem tartotta szükségesnek a lakosság figyelmeztetését vagy legalább tájékoztatását.

A nyomozók szerint azonban nem világos, hogy valóban taxiként vagy Uberként megjelölt autók voltak-e a rablások színhelyei. Vannak sértettek, akik arról számolnak be, hogy az Uber-alkalmazáson keresztül rendeltek járművet, de a rendelést a sofőr törölte – amihez joga van – írja a Ripost. Azt is hozzátették, nem sokkal később egy sofőr megkérdezte, várnak-e taxira. Ezek az utasok nem voltak biztosak abban, hogy az autó tetején ott volt-e a megfelelő tábla.

Bécsben jelenleg körülbelül tízezer taxis és Uber-sofőr dolgozik, de vannak, akik „feketén” hajtanak.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az engedély nélküli fuvarozókat kiszorítsuk az iparágból. Magándetektíveket is foglalkoztatunk erre a célra” – magyarázta a taxisok képviselője.

Arról nincs becslés, hogy hány taxis vezet Bécsben jogosulatlanul.

A fuvarozók az javasolták az utasoknak, hogy ellenőrizzék a rendszámokat. Ez különösen egyszerű, ha mobilalkalmazással rendelik meg a taxit. „Ha nem megfelelő a rendszám, akkor ne szálljunk be” – javasolta a szóvivő. A taxiknak vagy az Uber-járműveknek „TX” betűkóddal végződő rendszámmal kell rendelkezniük. Ha egy taxi rossz rendszámmal vagy akár e vég nélküli rendszámmal érkezik, az utasnak le kell fényképeznie a rendszámot és értesítenie kell a rendőrséget.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.