Orosz hadijelentés: visszavert ukrán támadásokról és emberveszteségekről számolt be az orosz katonai szóvivő

Az ukrán fegyveres erők 26 támadást indítottak több ezer katona, mintegy 40 harckocsi és egyéb haditechnikai eszköz bevetésével a szoledari taktikai irányban a 95 kilométeres frontszakasz teljes hosszában, az orosz hadsereg azonban az összes próbálkozást visszaverte, az ukrán áttörés nem sikerült – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 05. 12. 17:22
Kyiv,,Ukraine,-,Mar.,29,,2022:,War,In,Ukraine.,Shopping.
2140774273 Fotó: Drop of Light Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tábornok azt mondta, hogy Malojiljinivszkénél az orosz erők a berhivszkei víztározó kedvező adottságaira tekintettel, a védelem stabilitásának fokozása érdekében foglaltak el védvonalat és közben visszaverték a támadásokat. 

Konasenkov szerint az ukrán erők csak ezen a helyszínen több mint 540 katonát, nyolc harckocsit és több mint 20 egyéb páncélozott járművet veszítettek.

Összegzése szerint az ukrán hadsereg a Donyeck körzetében folytatott harcokban mintegy 900 halottat és sebesültet, több mint 30 páncélozott járművet, hét gépkocsit, három tarackot és egy Szu–27-es repülőgépet veszített. Az orosz hadijelentés az ukrán emberveszteséget a teljes frontvonalon 1185 főre becsüli.

Viktor Szokolov altengernagy, az orosz Fekete-tengeri Flotta parancsnoka a Krasznaja Zvezda katonai lapban pénteken közölt interjúban azt mondta, hogy a flotta Kalibr manőverező repülőgépekkel felfegyverzett hajói a háború kezdete óta több mint 180 fontos ukrán létesítményre mértek csapást. Szavai szerint a fő célpontok a légvédelmi radarállomások voltak. Közölte, hogy a Krímben megerősítették a légi és tengeri drónok elleni védelmet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.