Ötven évig vezetett jogosítvány nélkül, 69 évesen bukott le

Azzal gyanúsítanak egy sofőrt, hogy mintegy ötven éven át jogosítvány nélkül közlekedett az utakon. A több évtizedes átverésnek saját maga vetett véget, amikor eldicsekedett nem mindennapi teljesítményével.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC, Vezess2023. 05. 09. 13:43
null
Leigh-on-Sea, 2021. október 15. A helyszínt biztosítják rendõrök a Belfairs metodista templom elõtt 2021. október 15-én, miután egy férfi késszúrásokkal halálosan megsebesítette David Amess brit konzervatív képviselõt a kelet-angliai Leigh-on-Sea-ben tartott képviselõi fogadóórája közben. A feltételezett tettest õrizetbe vették. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A derbyshire-i rendőrség szombaton tett közzé egy Twitter-bejegyzést, amely szerint a hatvankilenc éves férfi még a biztosítótársaságokat is átverte – számolt be a BBC.

„Ez a járművezető soha nem tett sikeres vizsgát annak ellenére, hogy hatvankilenc éves és közel ötven éve vezet” – olvasható a rendőrség közleményében.

A biztosítókat úgy tudta félrevezetni az autós, hogy mindig olyan adatokat adott meg, amelyek alátámasztották, hogy van jogosítványa. „Alantas tervének a hencegés vetett véget” – fogalmaztak a rendőrök.

Az idős férfit egy helyi bevásárlóközpontban kapcsolták le, ahol a járművét is lefoglalták. A sofőr ellen számos szabálysértés miatt feljelentést is tettek.

Az Egyesült Királyságban a jogosítvány nélküli vezetés nem egyedülálló jelenség. 

A legkirívóbb eset ahhoz a nyolcvannégy éves férfihoz kapcsolódik, aki tizenkét éves korától, vagyis több mint hetven éven keresztül szelte a brit utakat úgy, hogy soha nem tett vizsgát. 

Egy nő pedig harmincnyolc évig vezetett engedély nélkül – írja a Vezess.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.