Sarolta hercegnőnek van a legaranyosabb beceneve

Ahogyan édesapja, Vilmos herceg szólítja őt, az tényleg nagyon bájos.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2023. 05. 21. 13:34
null
Britain's Princess Charlotte of Wales arrives for the Royal Family's traditional Christmas Day service at St Mary Magdalene Church in Sandringham, Norfolk, eastern England, on December 25, 2022. (Photo by Daniel LEAL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy korábbi felvételen Vilmos herceg egy szokatlan, mégis édes becenévvel szólította lányát, Sarolta hercegnőt, aki lehet, hogy még csak nyolcéves – de máris megkapta a címet: Ő Királyi Fensége, Sarolta wales-i hercegnő – írja a Mirror

A fiatal királyi család sok más tagjához hasonlóan azonban Sarolta több becenevet kapott már – amit az édesapja, Vilmos herceg adott neki, egy kicsit szokatlan – írják. A  becenév néhány évvel ezelőtt derült ki, amikor a wales-i hercegi pár elvitte Saroltát és másik két gyermeküket, György herceget és Lajos herceget a chelsea-i virágkiállításra.

Az akkori kiállításra Katalin egy lenyűgöző „Vissza a természethez” kertet tervezett, amelyben csobogó vízi funkciók és egy mókás hinta is volt. A felvételeken mindenki láthatta a három gyereket, amint szaladgálnak és élvezik az alkotást – és egy ponton Vilmos kiáltott a lánya után.

Ahelyett, hogy Vilmos herceg a lányát Saroltának hívta volna, inkább „Mignonette”-nek szólította. A francia szó jelentése kicsi, édes és finom. A régebbi francia meghatározásokból az is kiderül, hogy jelenthet szelídséget és kedvességet is.

Ez meglehetősen eltér attól a becenévtől, aminek Katalin korábban a lányát hívta – Lottie-nak. Egy észak-írországi hivatalos útja során Kate 2019-ben találkozott egy Laura-Ann nevű édesanyával és a fiával. Laura-Ann az Instagramon posztolt a találkozóról, azt állítva, hogy Kate a beszélgetésük során elárulta, milyen beceneven hívja Saroltát. 

Azt írta: „Megkérdezte, hány éves Bertie, mire én azt mondtam, hogy négy, mire ő azt mondta: Ó, egyidős Lottie-val. Lottie-nak hívja őt!”

Borítókép: Sarolta hercegnő (Fotó: AFP/Daniel Leal)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.