Károly király megtiltotta Erzsébet királynő bizalmasának, hogy újabb királyi titkokat fedjen fel

Erzsébet királynő volt bizalmasának távoznia kell a windsori birtokról.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2023. 05. 21. 8:45
null
Angela Kelly, personnel dresser to Queen Elizabeth II wears her Royal Victorian Order medal after it was presented to her by Queen Elizabeth II, at the Investiture ceremony at Buckingham Palace in central London on November 16, 2012. AFP PHOTO/POOL/John Stillwell (Photo by JOHN STILLWELL / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angela Kellyt állítólag arra kérték, hogy írjon alá egy titoktartási szerződést. A megegyezésért cserében Károly király nem szűkmarkú, egy új, északi otthont ad néhai édesanyja öltöztetőnőjének, hogy végleg elhagyhassa a windsori birtokon lévő ingatlanát – írja a Mirror

Angela Kelly, akit Erzsébet királynő egyik legközelebbi bizalmasának tartottak, új otthont választhatott, miután állítólag ki kellett költöznie a windsori birtokról. A király, hogy biztosítsa Kelly asszony hallgatását a királyi ügyekről, az alku részeként egy titoktartási megállapodást íratott alá édesanyja öltöztetőjével. A hallgatási tilalom megnehezíti, hogy Kelly asszony a jövőben bármilyen jövedelmet szerezzen abból, amit a királyi családról tud, vagy arról, ami jelenleg történik náluk. 

A Mirror egyik forrása úgy tudja, 

Kelly asszony a jövőben a „király” és a „palota” szavakat sem használhatja kereskedelmi célokra. Angela Kelly ugyanis már két könyvet is kiadott, de az még a királynő beleegyezésével történt. Azt viszont, hogy a harmadik könyve megjelenjen, már nem engedi meg az új megállapodás. 

Azért történhetett meg ez a fordulat, mert állítólag Károly király úgy érezte, hogy összevetve a dolgokat, Kelly asszony talán túl beszédes alkalmanként, és még egy aprócska dolog is közrejátszhatott, hogy Kelly asszony második könyvében, a The Other Side Of The Coinban túl részletesen írta le a királynő viselkedését férje, Fülöp herceg temetése után. Valószínűleg a királyi család nem szeretne már több könyvet arról, hogyan élnek, ki, milyennek látja őket belülről, a bensőséges otthoni közegből. 

Segítettem neki levenni a kabátját és a kalapját, közben egy szó sem esett. A királynő ezután a nappalijába sétált, becsukta maga mögött az ajtót, és egyedül maradt a saját gondolataival

 – írta Kelly asszony, aki az Instagramon írva megerősítette, hogy északra költözött.

Készülök a búcsúra. Beköltözöm az új otthonomba, amit végre az otthonomnak nevezhetek

 – írta.

A Peak Districtbe költözöm, Sheffieldtől kicsit távolabb, de nem leszek túl messze a családtól... Alig várom az új kalandjaimat.

A királynő halála után Kelly asszonyt elbocsátották, mivel Kamilla királyné megtartotta Jacqui Meakint mint öltöztetőjét, aki szintén az Erzsébet királynő szolgálatában állt. Kelly asszonyról úgy hírlik, állítólag a palotában sem volt népszerű egyesek körében a temperamentuma miatt.

Erre utalt egy nemrég az Instagramon közzétett bejegyzésében, amelyben azt írta: „Túl öreg vagyok ahhoz, hogy azon aggódjak, ki szeret és ki nem szeret!”

Borítókép: Angela Kelly (Fotó: AFP/John Stillwell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.