Azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott Orbán Viktor Szlovéniában

Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai háború kapcsán azonnali tűzszünetet és az ezt követő béketárgyalásokat szorgalmazott a kereszténydemokrata internacionálé (CDI-IDC) vezetőségi ülésén a szlovéniai Bledben - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 10:50
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Bledben Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CDI-IDC kétnapos végrehajtó bizottsági ülését a szlovéniai Bledben tartják meg, „Biztonság, igazság, béke” mottóval; Orbán Viktor a világszervezet egyik alelnökeként vesz részt az eseményen − mondta Havasi Bertalan.

A Fidesz elnöke a világ minden tájáról érkezett jobboldali pártvezetők előtt értékelést adott az európai parlamenti választásokra való felkészülésről és Európa gazdasági helyzetéről is. 

Az ukrajnai háború kapcsán azonnali tűzszünetet és az ezt követő béketárgyalásokat szorgalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök Bledben tárgyalt CDI elnökével, Andres Pastrana korábbi kolumbiai államfővel is.

Az 1961-ben alapított szervezet a világ minden részéből összesen nyolcvan jobboldali pártot tömörít, amelyek fontosnak tartják a keresztény, konzervatív értékek, a nemzeti gondolat képviseletét országaikban és a nemzetközi politikai színtéren egyaránt. 

Borítókép: Orbán Viktor Bledben (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.