időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Több gyerek sérült meg súlyosan egy ausztrál iskolabusz balesetében

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.17. 11:56 2023.05.17. 12:11
Több gyerek sérült meg súlyosan egy ausztrál iskolabusz balesetében

Vádat emeltek egy teherautósofőr ellen, aki kedden délután Melbourne külvárosában a járművével hátulról beleszaladt egy iskolabuszba, amelyen 45 gyerek utazott. A balesetben hét gyerek súlyosan megsérült – közölték szerdán a helyi hatóságok.

A 49 éves teherautósofőr ellen több rendbeli, súlyos sérülést okozó, veszélyeztető gépjárművezetés miatt emeltek vádat.

A rendőrségi közlemény szerint az iskolabusz éppen elindult a Melbourne külvárosában lévő iskolából, mikor egy kereszteződésben a teherautó hátulról beleszaladt. Az iskolabusz az ütközéstől felborult. 

A balesetben az 52 éves buszsofőr is megsérült, de ő is részt vett a gyerekek mentésében. 

A roncsok közül a gyerekeket az iskolából a helyszínre rohanó tanárok és a járókelők próbálták kiszabadítani, amíg megérkeztek a mentők és a tűzoltók.

A mentők 21 gyereket szállítottak kórházba, közülük heten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy további kórházi ellátásra szorulnak.

 A kórházban ápolt gyerekek életkora 5 és 11 év között van, egyiküket még intenzív osztályon kezelik.
A melbourne-i Királyi Gyermekkórház tájékoztatása szerint a gyerekek traumás, vagyis balesetből származó ütéses, zúzódásos fej- és testsérüléseket szenvedtek. Egy gyereknek amputálni kellett a karját, és több gyereknél kellett részleges amputációt végezni, három gyereket pedig gerincsérülés gyanúja miatt vizsgálnak.
A buszban utazó gyerekek egy atlétikai rendezvény után indultak haza az iskolából, amikor a baleset történt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.