Vita, Pókember-jelmez és kisállatok – így zajlott a törökországi választás + videó

Egy fiatal pár esküvői ruhában érkezett a török elnökválasztás második fordulójának szavazására.

Magyar Nemzet
2023. 05. 28. 19:45
Menyasszony és vőlegény az esküvőjük előtt szavaznak a török elnökválasztás második fordulóján, 2023.05.28-án. (Fotó: Middle East Eye / Twitter)


Ozge és Ismail Coban az esküvőjük előtt szavaznak.
Menyasszony és vőlegény az esküvőjük előtt szavaznak a török elnökválasztás második fordulóján, 2023.05.28-án. (Fotó: Middle East Eye / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hatvanmillió török választópolgárt várták ma az urnáknál a török hatóságok, az elnökválasztás második fordulójában. Egyesek pedig alaposan kitüntek a tömegből.

Számos szavazót mozgáskorlátozottsága sem tántorított el attól, hogy személyesen adja le a szavazatát, egyesek a hordágyon fekve, vagy kerekesszékkel közelítették meg a szavazóhelyiségeket. Míg egy mozgáskorlátozott férfit a hatóság egyik embere a hátán cipelve juttatta el az urnához.

 

Sokan a házi kedvencükkel indultak el szavazni, ami a Middle East Eye független híroldal Twitter-bejegyzése szerint arról árulkodott, hogy az első fordulóhoz képest, jóval nyugodtabb a hangulat.

Azonban például a szíriai határ mentén fekvő, Yazlica településen, a szolgálatot teljesítő szavazóbiztosok a szavazóhelyiség „megrohamozásáról” számoltak be. Mint fogalmaztak „megfenyegették és inzultálták” őket, amiért büntetőfeljelentést tettek. A feszültséget bejelentő férfi Kemal Kilicdaroglu ellenzéki kihívó aktivistájaként dolgozik, ám a körzetben Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő államfőnek nagyobb a támogatottsága, így vélhetően ez okozhatott feszültséget.

Mások igazi örömünnepként, sőt jelmezbálként fogták fel a választást napját, egyesek lóháton, papagájjal a vállukon érkeztek szavazni, míg mások tradícionális népviseletbe öltözve, vagy éppen Pókember-jelmezben adták le a szavazatukat.

Néhány fiatal pár pedig esküvői ruhában érkezett az urnákhoz.

Borítókép: Menyasszony és vőlegény az esküvőjük előtt szavaznak a török elnökválasztás második fordulóján, 2023. 05. 28-án. (Fotó: Middle East Eye / Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.