Állig felfegyverzett koszovói terrorista bandát vettek őrizetbe Szerbiában – állítja Belgrád + videó

Automata fegyverekkel, térképekkel, GPS-szel felszerelt koszovói rendőrök hatoltak be Szerbia területére.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 17:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbiában vettek őrizetbe a hatóságok három, állig felfegyverzett koszovói albán rendőrt. Őket Raska község környékén tartóztatták le – tájékoztatta a közvéleményt az üggyel kapcsolatban Petar Petkovics. 

A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője sajtótájékoztatóján elmondta: Albin Kurti pristinai miniszterelnök speciális egységei lépték át az adminisztrációs vonalat, a szerbek egy milliméternyit sem mentek Koszovó területére, így nem sértették meg az erről szóló nemzetközi egyezményt. 

Azok, akik megszegték ezeket a nemzetközi megállapodásokat, pontosan ezek az albán terroristák, a koszovói rendőrség tagjai

– nyilatkozta a belgrádi politikus. Szerbia készen áll arra, hogy átadja az erről szóló bizonyítékokat, és egy esetleges nemzetközi nyomozás elindításától sem ódzkodik. Ebben az eljárásban az amerikaiak és a britek is bemutathatják a műholdas felvételeiket, amelyen jól látszik majd, hogy kik lépték át a vonalat – mondta Petkovics.

Mindhárom őrizetbe vett albán automata puskákkal és teljes harci felszereléssel rendelkezett, GPS-eszközök, térképek és más felszerelések is voltak náluk – tudósít a Szerbiai Rádió és Televízió.

A szerb csendőrség terrorellenes egysége megtalálta és letartóztatta Kurti különleges rendőrségének három, állig felfegyverzett tagját

– mondta Petkovics. A belgrádi politikus szerint nem igazak azok a pristinai állítások sem, hogy a most őrizetbe vett albánt elrabolták, és úgy hurcolták őket Közép-Szerbia területére.

Mit keresnek ők fegyverrel, térképekkel, GPS-szel mélyen Szerbia területén az erdőben? A nyomozás majd fényt derít mindenre

– tette hozzá Petar Petkovics.

Albin Kurti koszovói miniszterelnök is megszólalt az ügyben. A pristinai kormányfő azt követeli Szerbiától, hogy azonnal engedje el a koszovói rendőrség három tagját. Az albán politikus Facebook-bejegyzésben kijelenti, hogy ez Szerbia bosszúja, amiért kedden egy szerb fiatalembert letartóztattak a koszovói hatóságok.

Borítókép: Petar Petkovics, a szerb Koszovó-ügyi iroda vezetője (Fotó: Koszovó-ügyi iroda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.