„Hol a pénz?” – kérdezi Orbán Viktor az Európai Bizottságtól

Alig két évvel a hétéves költségvetés elfogadása után Brüsszel kifogyott a pénzből.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 13:02
ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles
Budapest, 2023. június 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök videókonferencián tárgyal Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint a horvát, a belga, a luxemburgi, a szlovák és a svéd miniszterelnökkel a Karmelita kolostorban 2023. június 27-én. A megbeszélésen Orbán Viktor elutasította a migrációt és a brüsszeli bürokrácia növelését is elõsegítõ uniós költségvetési javaslatot. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig két évvel a hétéves költségvetés elfogadása után Brüsszel kifogy a pénzből − írta Twitter-bejegyzésében Orbán Viktor. 

Hogyan történhetett ez? Mi történt a költségvetéssel? Hol van a pénz?

− szegezi a kérdéseket az Európai Bizottságnak a kormányfő. 

Mint arról a Magyar Nemzet is többször írt, nemrég jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy a hétéves uniós költségvetés féléves felülvizsgálatával összefüggésben további befizetésekre tart igényt az uniós tagállamok részéről, mivel az eddigi költések kimerítették a rendelkezésre álló pénzeszközöket. 

Elfogyott az EU pénze Ukrajna támogatása miatt, ezért Brüsszel még több befizetést akar a tagállamoktól, de az újabb hitelfelvétel sem elképzelhetetlen. Ezzel párhuzamosan Ursula von der Leyen újabb ötvenmilliárd eurós támogatást jelentett be Ukrajnának

– írta Facebook-oldalán korábban Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Orbán Viktor csütörtökön és pénteken Brüsszelben tárgyal az uniós vezetőket tömörítő tanács csúcstalálkozóján, ahol terítékre kerül az Ukrajnának nyújtandó újabb pénzügyi támogatás, a kötelező migránskvóta ügye, valamint az unió Kína-politikájának további alakítása is. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök videókonferencián tárgyal Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint a horvát, a belga, a luxemburgi, a szlovák és a svéd miniszterelnökkel a karmelita kolostorban 2023. június 27-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.