A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Hosszú felépülés vár Ferenc pápára

A június 18-i Úrangyala-imádságot már megtartja a szentatya, akit pénteken engedtek ki a kórházból műtétje után.

2023. 06. 16. 15:43
FERENC pápa
Róma, 2023. június 16. Ferenc pápa távozik a római Agostino Gemelli kórházból 2023. június 16-án. A római katolikus egyházfõ június 7-én bélfali sérvmûtéten esett át. MTI/AP/Andrew Medichini Fotó: Andrew Medichini
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek reggel kiengedték Ferenc pápát a Gemelli klinikáról, tíznapi kórházi ápolás után visszatérhetett a Vatikánba − jelentette be Matteo Bruni szentszéki sajtószóvivő. A katolikus egyházfő június 7-e óta tartózkodott a római kórházban, múlt hét szerdán háromórás programozott hasfali műtétet hajtottak végre rajta. 

Az orvosok megítélése szerint a pápa állapota megfelelő volt a műtétet követően. Az elmúlt napokban nem volt hőemelkedése, vérnyomása stabil volt, vérvételi eredményei is megfelelőek voltak. A távozás előtti napokban a mellkasi izomzat megerősítésére fizioterápiás kezeléseket kapott, hogy kímélje a rekeszizom működését. 

Sergio Alfieri professzor, a Hasi és Endokrin Metabolikus Orvosi és Sebészeti Tudományok Osztályának igazgatója hangsúlyozta, hogy a teljes felépüléshez és a sebek gyógyulásához legalább három hónapra lesz szükség, de bízik abban, hogy a szentatya kíméli magát és minden olyan mozdulatot elkerül, amely megterhelheti hasfalát. Hozzáfűzte a kórházi tartózkodása alatt minden orvosi utasítást engedelmesen betartott, bízik benne, hogy a későbbiekben is így tesz.

A szentatya távozása előtt köszönetet mondott a kórház igazgatóságának, az orvosoknak, valamint az egészségügyi személyzetnek.

Háláját fejezte ki, amiért a gyógyszeres kezeléseken túl emberi közelséggel és szeretettel ápolták gyengélkedése alatt. Csütörtök délelőtt ellátogatott a Gemelli kórház gyermek-, pszichiátriai és idegosztályára, hogy személyesen üdvözölhesse a kis pácienseket, akik betegeskedése alatt számos levéllel és rajzzal fejezték ki támogatásukat. A gyerekeknek könyvet és rózsafüzért vitt ajándékba. 

Jól vagyok, még mindig élek

 – viccelődött a kórház főbejáratánál összesereglett újságírókkal és betegekkel a pápa. 

A Szentszék legfrissebb közleménye szerint a szentatya megtartja a június 18-i Úrangyala-imádságot és az azt követő kihallgatásokat is megerősítették. 

A június 21-i szerdai általános kihallgatást azonban törölték, hogy ne jelentsen megerőltetést a hosszas ülés a szentatya számára. 

Ferenc pápa kórházi tartózkodás alatt is a béke megteremtésén fáradozott. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának szerdai ülésén elhangzott üzenetében is béketörekvésre szólított fel.

 

Borítókép: Ferenc pápa távozik a római Agostino Gemelli kórházból 2023. június 16-án. A római katolikus egyházfő június 7-én bélfali sérvműtéten esett át (Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.