Itt az újabb válasz a friss nyugati szankciókra

„Természetesen mi is megtorló intézkedéseket teszünk” – közölte a belorusz külügyminiszter.

Magyar Nemzet
2023. 06. 25. 7:48
Szergej Aleinik belarusz külügyminiszter interjút ad a Belarus 1 televíziós csatornának (Fotó: Screenschot/Youtube)
Szergej Aleinik belarusz külügyminiszter interjút ad a Belarus 1 televíziós csatornának (Fotó: Screenschot/Youtube) Fotó: Bidló Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Alejnyik belorusz külügyminiszter egy interjúban újabb megtorló intézkedéseket jelentett be a nyugati szankciókra.

Természetesen mi is megtorló intézkedéseket teszünk 

– fogalmazott. 

„Tudják, hogy számos döntés született: a barátságtalan országok listája, a nyugati országok technológiai importjának korlátozása, valamint élelmiszerek egész sorára vonatkozó korlátozások. A héten döntés született a lengyel pótkocsik és félpótkocsik Belarusz területére való belépésének korlátozásáról. Ez egy megtorló intézkedés a Varsó által a közelmúltban Fehéroroszországgal szemben bevezetett szankciókra. 

További intézkedések vannak előkészítés alatt, amelyekről, úgy gondolom, hamarosan értesülni fognak” 

– részletezte Alejnyik a Belarus 1 televíziós csatornának adott szombati interjúban.

A miniszter megjegyezte, hogy Fehéroroszország minden szankció ellenére 189 országgal folytat kereskedelmet. Sikeresen átirányították a nyugatról és Ukrajnából érkező exportot. Korábban ennek az iránynak a részesedése a fehérorosz exportban elérte a 40 százalékot.

Fehéroroszország és a Nyugat kapcsolatai a 2020-as elnökválasztás és a választási eredmények elleni ellenzéki tüntetések elfojtása után romlottak meg. A nyugati országok fokozatosan szankciókat léptettek életbe fehérorosz tisztviselők, vállalatok és iparágak ellen. A Belarusz elleni nyugati szankciók kiterjesztésének új szakasza a Minszk által az ukrajnai orosz „katonai különleges műveletnek” nyújtott támogatás miatt következett be, emlékeztet a RIA Novosztyi orosz hírügynükség. 

Borítókép: Szergej Alejnyik belorusz külügyminiszter interjút ad a Belarus 1 televíziós csatornának (Fotó: Screenschot/Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.