Kigyulladó motorú autókat hív vissza a Ford

A tulajdonosoknak azt javasolják, állítsák le a motort, ha szokatlan zajokat, füstöt vagy teljesítménycsökkenést észlelnek.

Magyar Nemzet
Forrás: Reuters2023. 06. 06. 18:12
Ford
Forrás: Ford Magyarország/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ford Motor Companynak gondjai akadtak az autók motorjainak minőségével, így visszahívja a két és fél literes hibrid vagy plug-in hibrid motorral felszerelt, 2020 és 2023 között megjelent Escape, Lincoln Corsair SUV, és Maverick kompakt pickupokat.

A második legnagyobb amerikai autógyártó a múlt héten közölte, hogy kigyulladt motorok miatt több mint száznegyvenezer Lincoln MKC SUV-t hív vissza az Egyesült Államokban, és azt javasolta a tulajdonosoknak, hogy parkoljanak a szabadban, távol az épületektől, amíg a hiba javítása miatt nem hívják vissza az autót a szervizbe – adott hírt róla a Reuters.

A vállalat nyilatkozata szerint az említett modellek motorjai korán meghibásodtak és üzemanyaggőz szivárgott belőlük, így potenciálisan tűzveszélyessé váltak. 

A cég felhívta az érintett autótulajdonosok figyelmét, hogy állítsák le a motort, ha az szokatlan zajok kíséretében üzemel, illetve csökken az autó teljesítménye vagy füstöt észlelnek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Ford Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.