Köszönetet mondtak az ukránok Novák Katalinnak

A köztársasági elnök egy aláírt mezt kapott az ukrán kézilabda-válogatottól.

Magyar Nemzet
2023. 06. 15. 9:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Micsoda meglepetés! Dedikált mezt kaptam az ukrán kézilabda-válogatottól!

− írta Twitter-bejegyzésében Novák Katalin. A köztársasági elnök hozzátette: a csapat így köszönte meg, hogy áprilisban Kisvárdán rendezhették meg a 2023-as női kézilabda-világbajnokság egyik selejtező mérkőzését. Erre az ukrajnai háború miatt került sor. 

Magyarország ott segít , ahol tud

− hangsúlyozta Novák Katalin.

Az Ukrán Kézilabda-szövetség elnöke még februárban azzal a kéréssel fordult Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, hogy az orosz–ukrán háború okozta körülményekre való tekintettel Magyarországon rendezhessék meg női kézilabda-válogatottjuk Észak-Macedónia elleni világbajnoki selejtezőjének hazai mérkőzését.

Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldalán közölte, „a sport és a sportolók nem lehetnek a háború vesztesei”, ezért természetesen nem volt kérdés a segítségnyújtás.

Az ukrán női kézilabda-válogatott egyébként történelmet írt Kisvárdán: 24 év után először jutott ki világbajnokságra, miután 31-22-re legyőzte Észak-Macedóniát. 

Borítókép: Az ukrán válogatott által aláírt mez, melyet Novák Katalinnak ajándékoztak (Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.