Oslóba utazott a magyar külügyminiszter

Szijjártó Péter külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos informális találkozójára utazott a norvégiai Oslóba.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 6:13
null
Fotó: MARTON_KIRALY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem tudom, milyen korán kelnek a kakasok Oslóban, de valószínűleg versenyképesek lehetünk velük… mindenesetre irány a norvég főváros, ahol NATO-külügyminiszteri ülést rendeznek. Reméljük, senki sem akarja ma felülírni azt az érvényben lévő döntést, mely szerint mindent el kell követni annak érdekében, hogy elkerüljük egy közvetlen Oroszország−NATO konfrontáció kialakulását” − írta Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

A találkozó a NATO állam- és kormányfői találkozóját készíti elő, amelyet 2023. július 11–12-én tartanak Vilniusban, Litvánia fővárosában. „Hálás vagyok Norvégia ajánlatáért, és alig várom, hogy szülővárosomban találkozhassak a NATO külügyminisztereivel”. Ez fontos lehetőség lesz a miniszterek számára, hogy megvitassák az Oroszország ukrajnai háborúja miatt alapvetően megváltozott biztonsági helyzetet, valamint az ukrán népnek nyújtott rendíthetetlen támogatásunkat − mondta az ülés előtt Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Facebook/MARTON_KIRALY)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.