Szijjártó Péter: Egyre többen vagyunk, akik békét akarunk

A külgazdasági és külügyminiszter szerint itt az ideje, hogy felcsavarjuk a békepárti többség hangerejét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 15. 7:08
SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter az ENSZ BT nyílt vitáján New Yorkban Fotó: KKM
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre durvább a háború a szomszédban, egyre többen halnak meg és egyre nő az eszkaláció kockázata. Itt az ideje, hogy felcsavarjuk a békepárti többség hangerejét − írta Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter leszögezte: most emberéleteket kell menteni, és az csak békében lehetséges.

A béketeremtésben kritikus fontosságú szerepet töltenek be (vagy inkább kellene, hogy betöltsenek) a nemzetközi intézmények, közülük is leginkább az ENSZ. Nincs szélesebb körű szervezet az ENSZ-nél, ezért a működését nem szabad(na) átpolitizálni, hiszen pont az ENSZ-nek van a legnagyobb esélye a béketárgyalások megkezdésére − fogalmazott posztjában a miniszter. Hozzátette: ebből a szempontból jó hír, hogy szeptembertől egy olyan ember veszi át az ENSZ közgyűlésének elnöki pozícióját, aki hozzánk hasonlóan elkötelezett a béke ügye iránt. A Trinidad és Tobagó-i Dennis Francis számára kulcskérdés a béke ügyének előmozdítása − hangsúlyozta, kiemelve: New York-i találkozójukon biztosították egymást kölcsönös támogatásukról.

Egyre többen vagyunk, akik békét akarunk

− zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Borítókép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Biztonsági Tanácsának nyílt vitáján New Yorkban 2023. június 13-án (Fotó: MTI/KKM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.