Tragédiába torkolltak az utcai lövöldözések

Legkevesebb három ember meghalt és öten megsebesültek Kansas Cityben vasárnap egy utcai összejövetelen kitört lövöldözésben, míg Michigan államban két halálos áldozata és tizenkét sebesültje volt egy hasonló esetnek még szombat éjszaka.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 26. 6:12
null
Fort Pierce, 2023. január 17. A helyszínt zárja le rendõrségi szalag a floridai Fort Pierce-ben elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 17-én hajnalban. Nyolcan megsebesültek egy Martin Luther King-nap alkalmából tartott rendezvényen, amikor a hatóságok szerint két társaság kezdett egymásra lövöldözni egy köztük kirobbant nézeteltérés miatt. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrségi közlemény szerint Kansas Cityben vasárnap kora reggel egy parkolóban gyűlt össze egy nagyobb társaság, amelynek tagjai között erőszak tört ki. A rendőrök három halottat találtak a helyszínen, öt embert pedig kórházba vittek.

A hatóság közleménye szerint gyanúsítottat egyelőre nem tudtak őrizetbe venni, ugyanakkor jelezték: „bizonyosak abban, hogy az esetnek számos szemtanúja volt, akik értékes információkkal szolgálhatnak”. A nyomozást segítő értesülésért 25 ezer dollárt ajánlott fel a hatóság.

Szombaton éjszaka Michigan állam egy kisvárosában a közösségi médiában meghirdetett utcai ünnepségen kezdődött lövöldözés, amelyben két ember, egy 51 éves nő és egy 19 éves férfi vesztette életét, 12 ember megsebesült. A helyi média beszámolói szerint a sérültek közül hármat autók gázoltak el, amikor a több száz fős tömeg elkezdett menekülni a lövöldözés elől Saginaw városban, Michigan állam keleti részén. A tudósítások szerint a rendőrök öt lőfegyvert találtak, letartóztatás viszont nem történt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.