Veszélyes anyagok kerültek a Yellowstone folyóba egy vonatbaleset miatt + videó

Egy hídról zuhant le a tehervonat, egyelőre nem tudni, hogy mennyi veszélyes anyag szivárgott be a talajba. A szomszédos Yellowstone megyében az illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy takarékoskodjanak a vízzel, mert a veszélyes anyag esetleges szivárgása miatt bevezetett korlátozások vízhiányt okozhatnak.

Magyar Nemzet
2023. 06. 25. 10:33
null
Columbus, 2023. június 24. A Yellowstone folyóba zuhant tehervagonok a montanai Columbus közelében történt hídomlást követõen 2023. június 24-én. Áldozatokról, sebesültekrõl nem érkezett jelentés, a hídomlás okát még vizsgálják. MTI/AP/Matthew Brown Fotó: Matthew Brown
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszélyes anyagokat szállító tehervagonok zuhantak a Yellowstone folyóba Montana állam területén, miután szombaton összeomlott egy híd, amelyen a tehervonat haladt – közölte a Stillwater megyei katasztrófavédelmi szolgálat. A Billingstől mintegy 60 kilométerre nyugatra történt balesetben személyi sérülés nem történt. 

A baleset környékén, a Yellowstone folyó völgyének ritkán lakott részén farmok és mezőgazdasági területek találhatók.

A tehervonat több vagonja esett a vízbe. A vagonokban forró aszfaltot és olvadt ként szállítottak, ezért a hatóságok arra az időre, amíg felmérik, hogy bejutott-e a veszélyes anyag a vízbe, lezárták a folyó környékén a hídtól folyásirányban lefelé található ivóvízforrásokat. Az AP hírügynökség helyszíni jelentése szerint a vízbe esett vagonokból sárgás folyadék szivárgott.

A Stillwater megyei katasztrófavédelmi szolgálat vezetője közölte, hogy a helyszínen dolgozókat nem fenyegeti közvetlen veszély. Hozzátette, hogy a vízbe jutott anyagot a megduzzadt folyó felhígítja. A híd összeomlása a Global Net internetszolgáltató üvegszálas kábelét is tönkretette. A szolgáltató jelezte, hogy fennakadások lehetnek ügyfelei internet-hozzáférésében.

A szomszédos Yellowstone megyében az illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy takarékoskodjanak a vízzel, mert a veszélyes anyag esetleges szivárgása miatt bevezetett korlátozások vízhiányt okozhatnak. A szövetségi vasúti felügyelet a helyszínen vizsgálja, hogy mi okozta a híd összeomlását. A közelmúltban heves esőzések duzzasztották fel a folyót, de nem egyértelmű, hogy ez hozzájárult-e a balesethez.

Borítókép: A Yellowstone folyóba zuhant tehervagonok a montanai Columbus közelében történt hídomlást követően 2023. június 24-én.  (Forrás: MTI/AP/Matthew Brown)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.