A brexit „főépítésze” elhagyná az „élhetetlenné vált” Egyesült Királyságot

Kérdezem én: egy kommunista országban élünk itt, Nagy-Britanniában? – fakadt ki Nigel Farage.

Magyar Nemzet
2023. 07. 01. 16:14
Nigel Farage, korábbi brit EP-képviselő, a UKIP és a Reform UK pártok korábbi oszlopos tagja, a Brexit „főépítésze”. (Fotó: Daniel LEAL / AFP)
Nigel Farage, korábbi brit EP-képviselő, a UKIP és a Reform UK pártok korábbi oszlopos tagja, a Brexit „főépítésze”. (Fotó: Daniel LEAL / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyre inkább fontolgatom a lehetőségeimet, már az ügyvédeimmel is beszélgettem a jogi lehetőségekről. Folyamatosan azt kérdezem magamtól, hogy egyáltalán érdemes-e ebben az országban maradnom” – mondta Nigel Farage, korábbi brit európai parlamenti képviselő, a brexitet hevesen támogató politikus. 

Szerinte Nagy-Britannia „teljesen élhetetlenné” vált, és ezért fontolgatja a szigetország elhagyását.

Farage azután lett ilyen bosszús, hogy a bankja vitás ügyeik miatt idén nyáron zárolta a számláját. Mint azt a GB News műsorában elmondta szerinte az 1980-as évek óta vezetett számláját a brexitben betöltött szerepe miatt tették elérhetetlenné, „pusztán politikai okok miatt”. Szerinte az, hogy családja három tagjának a számláit is megszüntetik még inkább ezt erősíti.

Farage továbbá elmondta, hogy amikor megkérdezte számlája zárolásának az okát, akkor a bank munkatársa „kereskedelmi” okokat emlegetett. Az egykori EP-képviselő ezután hét különböző bankkal beszélt számlanyitás ügyében, de mind visszautasította.

„Ez nem csak velem történik” – állította. Majd hozzátette:

Közel tíz évre visszamenőleg ismerek olyanokat, akik a UKIP jelöltjei, illetve képviselői voltak, vagy más fontos pozíciót töltöttek be a Brexit pártban és akiknek szintén megszüntették a bankszámlájukat, ám egyiküknek sem volt lehetősége felszólalni.

Mint arra az Euronews is rámutatott, mivel a brexit előtt London Európa pénzügyi központja volt, a nagy bankok többsége ellenezte az Európai Unió elhagyását, mondván „az káros zavarokat, szabályozási kihívásokat okozna, és korlátozná az európai piachoz való hozzáférést”. Az sem véletlen, hogy több bank Franciaországba vagy Németországba helyezte át a központját a brexit miatt.

Farage szerint ha az embernek nincs bankszámlája, akkor „már szinte nem is létezik”. „Olyan úgy élni, mintha nyolcvan éve Németországban, vagy Oroszországban élnénk, vagy a mai kommunista berendezkedésű Kínában. Kérdezem én: egy kommunista országban élünk itt, Nagy-Britanniában?” – tette fel a költő kérdést.

Végül a követőit megnyugtatva elmondta: „kiveszek egy kis szabadságot, hogy átgondoljam, mik lesznek a következő lépéseim”.

Borítókép: Nigel Farage korábbi brit EP-képviselő, a UKIP és a Reform UK pártok korábbi oszlopos tagja, a brexit „főépítésze”  (Fotó: Daniel LEAL/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.