„A fehérek és a feketék ellen szabadították el a koronavírust”

Robert F. Kennedy Jr. demokrata elnökjelölt összeesküvés-elméleteit saját családtagjai sem nézik jó szemmel.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 13:18
KENNEDY, Robert Jr.
Manchester, 2023. március 3. Robert Kennedy Jr. amerikai ügyvéd és környezetvédõ aktivista, a merénylet áldozatául esett Robert Kennedy egykori igazságügyi miniszter fia a Saint Anselm College New Hampshire-i Poilitikai Intézetében beszél a New Hampshire állambeli Manchesterben 2023. március 3-án. MTI/EPA/C. J. Gunther Fotó: C. J. Gunther
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bírálatok sorával szembesült Robert F. Kennedy Jr., miután a demokrata elnökjelölt arról beszélt, a Covid-vírussal bizonyos etnikai csoportokat céloztak meg. John F. Kennedy volt amerikai elnök unokaöccse ugyanis úgy látja, a világjárvány a fehérek és a feketék ellen irányult, kifejezetten elkerülve a kínai és az askenázi zsidó embereket, akik állítása szerint a leginkább immunisak a vírusra.

Nem tudjuk, hogy szándékosan céloztak-e bizonyos csoportokat vagy sem, de vannak olyan dokumentumok, amelyek jelzik a faji vagy etnikai különbségeket, hatásokat

– fogalmazott Robert F. Kennedy Jr.

A The New York Post amerikai konzervatív napilap közlése szerint a demokrata elnökjelölt arról is beszélt, nyílt titok, hogy a kínaiak több száz millió dollárt költenek biológiai fegyverek fejlesztésére. „Orosz DNS-t, kínai DNS-t gyűjtenek, hogy faji alapon célozhassák meg az embereket” – tette hozzá Robert F. Kennedy Jr. Később azonban már arról beszélt, nem gondolja, hogy szándékos esetről van szó, de a Covid-világjárvány mindenképpen bizonyíték olyan biológiai fegyverek kifejlesztésére, amelyek csak bizonyos társadalmi csoportokat támadnak meg. A demokrata politikus egy tudományos kutatásra is hivatkozott, amely arról valóban írt, hogy a fehérek és a feketék szervezete kevésbé immunis a Covid-vírussal szemben, arról azonban nem esett benne szó, hogy a vírust bizonyos csoportok ellen irányították.

A nagyközönség most rasszizmussal és antiszemitizmussal vádolja a demokrata politikust, ráadásul még saját családtagjai sem nézik jó szemmel összeesküvés-elméleteinek terjesztését.

„Határozottan elítélem bátyám szánalmas és hamis megjegyzéseit arról, hogy a Covidot etnikai csoportok ellen hozták létre” – írta Twitter-oldalára a politikus testvére, Kerry Kennedy ügyvéd, emberi jogi aktivista.

A sorhoz III. Joe Kennedy, az Egyesült Államok észak-írországi különmegbízottja is csatlakozott: „Nagybátyám megjegyzései bántóak és helytelenek voltak” – fogalmazta meg véleményét közösségi oldalán. Az ügyben a Fehér Ház is felszólalt: Karine Jean-Pierre szóvivő közölte, elítélik Robert F. Kennedy Jr. megjegyzéseit, amelyek rasszista és antiszemita gondolatokat ébresztve veszélybe sodorhatják az amerikai állampolgárokat.

Az Egyesült Államokban ugyanis az elmúlt években több olyan támadásról is beszámoltak, amelyeket az ázsiaiak ellen követtek el, többnyire azok, akik szerint a kínaiak szándékosan szabadították a vírust az emberiségre.

A demokrata elnökjelölt később már igyekezett tisztára mosni nevét azzal, hogy a The New York Post nem a valóságnak megfelelően számolt be a történtekről.

Borítókép: Robert Kennedy Jr. amerikai ügyvéd és környezetvédő aktivista, a merénylet áldozatául esett Robert Kennedy egykori igazságügyi miniszter fia (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.