A nyílt utcán lőtték agyon az ukrán halállistán szereplő volt orosz parancsnokot

Az ukrán média szerint Sztanyiszlav Rzsickij lehetett a kapitánya annak tengeralattjárónak, melyről több civil életét követelő rakétatámadást indítottak még tavaly nyáron.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2023. 07. 11. 15:09
Fotó: Fotó: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 42 éves Sztanyiszlav Rzsickijt hétfőn lőtték le egy krasznodari parkban, futás közben.  Az egykori haditengerészt négyszer lőtte meg egy ismeretlen támadó, a féfi hátába és mellkasába fúródtak a golyók. 

Rzsickij rendszeresen ugyanazon az útvonalon futott, amit mindig megosztott az egyik futóapplikáción keresztül. Valószínűleg az elkövető itt követte nyomon, és így tudta megtalálni az egykori kapitányt. 

Mint írják, nincs szemtanú, mert szakadt az eső aznap reggel, így a park teljesen üres volt. Az elkövetőről egy szemcsés biztonsági kamerás felvétel maradt meg. A Mash orosz hírügynökség szerint megtalálták a kapitányon az óráját és a fejhallgatóját is, így kizárható, hogy rablás volt az indíték.

Rzsickij állítólag az orosz haditengerészetnél a Krasznodar tengeralattjárót irányította. Az ukrán média szerint ő lehetett a parancsnok, amikor az 2022 júliusában rakétatámadást hajtott végre az ukrán Vinnicja városa ellen, amelyben 23 ember, köztük három gyermek meghalt.

Rzsickij apja ugyanakkor úgy nyilatkozott orosz forrásoknak, hogy fia 2021 decemberében – még mielőtt Oroszország teljes körűen megtámadta Ukrajnát – visszavonult az orosz fegyveres erőktől. Ezt követően a krasznodari régió mozgósítótiszt-helyettese lett.

A volt orosz parancsnok egyébként felkerült a Mirotvorec nevű ukrán halállistán. Az esetet követően a képére pirossal a „likvidált” felirat került. 

„Likvidálva” – áll Rzsickij fotóján

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.