Alekszandar Vucsics: Bécsben megvitatunk minden fontos biztonsági kérdést

Szerbia komoly országokkal ápol barátságot – mondta az elnök a magyar–osztrák–szerb csúcs előtt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 07. 12:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bécsben megvitatunk minden fontos biztonsági kérdést, amelyek stratégiai fontosságúak országainknak, különös tekintettel a kockázatokra és a növekvő kihívásokra, amelyeknek mi és egész Európa ki vagyunk téve – írta a magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozóval kapcsolatban az Instagramján Alekszandar Vucsics. A szerb elnök mellett a csúcson részt vesz Orbán Viktor magyar kormányfő és Karl Nehammer osztrák kancellár is.

Vucsics a közösségi oldalán közölt fotó mellett úgy fogalmazott: 

Szerbia bebizonyította, hogy erős, megbízható és komoly partner, s a jövőben is  az marad.

A szerb köztársasági elnök hozzátette: Belgrád kész vállalni a terhek egy részét és hatékonyan ellátni a munkában rá eső részt. Aláhúzta: a magyar és az osztrák partnereivel természetesen szót ejtenek a balkáni ország európai uniós útjáról, az energiabiztonságról és minden téren az együttműködés erősítéséről is. 

Az általános bizalmatlanság idején, amikor sok szövetséget próbára tesznek, Szerbia továbbra is komoly országokkal ápol partnerséget és barátságot, ezáltal erősíti pozícióit és hírnevét a nemzetközi politikai színtéren

– hangsúlyozta az elnök.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban írt, magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozót tartanak Bécsben. Orbán Viktor kormányfő Karl Nehammer osztrák kancellárral és Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnökkel egyeztet a migráció megállításával kapcsolatban. A magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyezést, amelyben azt írta:

Brüsszel migránsgettókat akar építeni Magyarországon. Ezt nem hagyhatjuk! Az illegális migrációt megállítjuk, a határokat megvédjük!

A szerb elnök, a magyar miniszterelnök és az osztrák kancellár már harmadik alkalommal találkozik hármasban, hogy a balkáni útvonalon fellépő migrációs nyomást együttes erővel csökkentsék. 

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Karl Nehammer osztrák kancellár (k) fogadja Orbán Viktor kormányfőt (j) és Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnököt a bécsi kancellári hivatalban a magyar–szerb–osztrák migrációs csúcs előtt 2023. július 7-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.