Bűnözési hullámtól szenved Washington

Bűnözési hullám teszi pokollá a lakosok életét az Egyesült Államok fővárosában. Csak a múlt hét folyamán tizenhárom embert ért halálos lövés, ötüket egy 24 óra alatt gyilkolták meg.

Kónya Rita
2023. 07. 12. 21:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erőszakos bűncselekmények harminc százalékkal, a halálos kimenetelű lövöldözések száma pedig 17 százalékkal emelkedett tavaly óta, nem utolsósorban a rendőrség létszámhiányának betudhatóan, írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Az aktív szolgálatban álló egyenruhások száma most a legalacsonyabb az elmúlt ötven évben.

Muriel Bowser washingtoni polgármester egy múlt szerdai sajtótájékoztatón azt mondta,

Túl sok fegyver és túl sok erőszakos ember van az utcán, és mindannyiunknak mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy a fegyvert birtokló emberek használják is azokat a városunkban

A város rendőrségi költségvetését a városi tanács 2020-ban körülbelül 23 millió dollárral csökkentette a George Floyd-féle zavargások és a rendőrség finanszírozásának megszüntetésére irányuló országos felhívások miatt. A tanács demokrata vezetője, Phil Mendelson a napokban maga is elismerte, hogy Washingtonban manapság akár „egy gyilkosságot is meg lehet úszni”.

John Kennedy louisianai szenátor a Fox News amerikai televíziós hálózatnak adott interjúban nem fukarkodott a jelzőkkel a fővárosban uralkodó viszonyok leírása kapcsán. Szerinte a városi tanács „úgy döntött, hogy a zsaruk nagyobb problémát jelentenek, mint a bűnözők”.

Nézze, nehéz nem észrevenni. Részben itt élek, és Washingtonban már vannak olyan utcák, amelyek úgy néznek ki, mint a Mad Max egyik jelenete. Ez nem volt mindig így. Mi történt? Ez nem kvantumfizika. Három évvel ezelőtt a washingtoni törvényhozók úgy döntöttek, hogy a rendőrök nagyobb problémát jelentenek, mint a bűnözők. Ezért leépítették a rendőrséget, és 15 millió dollárt vettek el tőlük

− fejtette ki véleményét a szenátor.

Szerinte azokat, akik nem képesek alkalmazkodni a társadalmi normákhoz, egyszerűen el kell különíteni a többi embertől, mert „ha megöleljük őket és forró kakaót adunk nekik, az nem fog működni”.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.