Egyre nagyobb hangsúlyt helyez a kormány a Száhel-övezetre

Azbej Tristan államtitkár közölte, a térség migrációs és biztonsági szempontból egyre fontosabbá válik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Facebook2023. 07. 04. 7:55
AZBEJ Tristan
Budapest, 2020. augusztus 17. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelõs államtitkára a lengyel-magyar humanitárius együttmûködésérõl szóló egyetértési megállapodás aláírásán a Miniszterelnökség Naphegy téri épületében 2020. augusztus 17-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afrikai Száhel-övezet szerepe egyre fontosabbá válik humanitárius, migrációs, biztonsági, külgazdasági szempontból, ezért a magyar kormány egyre nagyobb hangsúlyt helyez a politikai jelenléte megerősítésére a térségben – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Azbej Tristan emlékeztetett, a Hungary Helps program a régió több országában indított humanitárius és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket, legutóbb Nigerben, a katolikus egyház iskolájában adtak át humanitárius adományt. Megerősítették a konzuli jelenlétet a térségben, múlt héten Magyarország és Niger védelmi együttműködést kötött – írta.

 

Az államtitkár bejegyzése szerint Máthé László Eduárd személyében a szubszaharai térségben megvalósuló tevékenységek külpolitikai összehangolásáért felelős miniszteri biztost neveztek ki. Továbbá Magyarország keresi a Szudánban egyre súlyosabb mértéket öltő erőszak regionális hatásaira adható humanitárius választ – írta. Azbej Tristan kiemelte: „Afrika jövője kihat a mi jövőnkre is. Elvünk, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van”.

Borítókép: Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.