Elment úszni, megtámadta egy krokodil

Kórházban ápolnak egy férfit, akit úszás közben támadott meg egy krokodil a Wangi-vízesésnél, Ausztrália Északi területén, a Litchfield Nemzeti Parkban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 11. 9:18
null
Australia, Northern Territory, Lichtfiel National Park, Wangi Falls (Photo by HUGHES Hervé / hemis.fr / Hemis via AFP) Fotó: Hemis via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfit úszás közben támadott meg egy krokodil a Wangi-vízesésnél, Ausztrália Északi területén, a Litchfield Nemzeti Parkban, jelenleg kóházban ápolják a sértültet.

A két méter hosszú, sósvízi krokodil hétfőn harapta meg a karján és a hátán a hatvanhét éves férfit. Még a helyszínen elsősegélyben részesítette egy szolgálaton kívüli rendőr és egy ápoló, és a közeli kórházba vitték.

A férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A helyi hatóságok közölték: Wangi-vízesés környékét lezárják a közönség elől, amíg biztonságosnak nem ítélik.

Idén ez már a negyedik krokodiltámadás volt az Északi területen. Szerencsére egyik sem végződött tragédiával.

Az Északi terület vizeiből több mint százhatvan krokodilt költöztettek el, köztük egy több mint háromméteres példányt Wangi-vízeséstől januárban.

Borítókép: A Wangi-vízesés (Fotó: AFP/Hemis/Hughes Hervé)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.