Felborult egy utasszállító hajó, több ember eltűnt

A hajó még ötven kilométerre sem járt a parttól, amikor felborult.

Forrás: MTI2023. 07. 27. 19:03
Süllyedő hajó Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős széllökések zavarták meg egy hajó útját, amely a Laguna de Bay tó közepén lévő Talim sziget felé tartott. Az utasok pánikba estek, és egyszerre a hajó fedélzetének egyik oldalára menekültek. 

Az egyenlőtlen súlyeloszlás miatt a szél felborította a hajót, amely a parttól mindössze 46 méterre volt.

 A Fülöp-szigetek északkeleti részét a napokban érte el a Doksuri szupertájfun, mely miatt hétfőtől szerdáig számos kikötőben hajózási tilalmat vezettek be. Armando Balilo, a parti őrség szóvivője elmondta, hogy a balesetet szenvedett személyszállító hajó megkapta az engedélyt a hajózáshoz, a vihar ugyanis alábbhagyott a térségben.

 

A Fülöp-szigeteki meteorológiai szolgálat jelentése szerint a tájfun csütörtök reggel továbbvonult a Fülöp-szigetektől a Tajvani-szoroson át Kína délkeleti része felé, noha a Fülöp-szigetek legalább négy tartományában továbbra is riasztás van érvényben a ciklonerősségű szelek miatt. 

A tájfun legkevesebb kilenc halálos áldozatot követelt: többen az áradások miatt fulladtak meg, mások pedig a heves esőzések okozta földcsuszamlásokban vesztették életüket. A rendőrség szerint 40 embert sikerült kimenekíteniük a vízből, további hatot pedig még keresnek.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.