Halálos áldozatokat szedett és súlyos károkat okozott a Fülöp-szigetekre lecsapó tájfun

Legkevesebb hét halálos áldozata van a Fülöp-szigetekre lecsapó Doksuri tájfunnak, és mintegy 26 ezer embernek kellett a trópusi vihar miatt elhagynia lakóhelyét – közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 27. 7:50
null
Bacarra, 2023. július 26. A Fülöp-szigeteki parti õrség által közreadott képen mentõalakulatok tagjai egy árvízzel elöntött utcán a Fülöp-szigeteki Bacarra városban 2023. július 26-án, a Doksuri tájfun elvonulása után. A hatalmas esõvel érkezõ forgószél lakóházak tetõszerkezetét rongálta meg, az alacsonyan fekvõ területek víz alá kerültek, több mint 180 ezer embert kiköltöztettek otthonából. MTI/EPA Fotó: Fülöp-szigeteki parti őrség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fülöp-szigeteki meteorológiai szolgálat jelentése szerint a tájfun csütörtök reggel vonult tovább a Fülöp-szigetektől a Tajvani-szoroson át Kína délkeleti része felé. Várhatóan pénteken ér partot Fucsien tartomány környékén.

A meteorológusok szerint a vihar meggyengült, óránként 150 kilométeres szelet és 185 kilométeres széllökéseket mértek.

A Fülöp-szigeteki katasztrófavédelem jelentése szerint öt ember az áradásokban vesztette életét, a helyi rendőrség pedig további két halálos áldozatról számolt be.

Az ország 31 tartományában mintegy 328 ezer lakost érintett a trópusi vihar, közülük több mint 26 ezer embernek kellett elhagynia otthonát – közölte a katasztrófavédelem.

A Doksuri tájfun által érintett területek többségén áramkimaradások voltak, többtucatnyi légi járatot kellett törölni, és a tengeri közlekedést is le kellett állítani.

Tajvan keleti részén, Hualien megyében egy ember egy megáradt folyóba fulladt.

Borítókép: A Fülöp-szigeteki parti őrség által közreadott képen mentőalakulatok tagjai egy árvízzel elöntött utcán a Fülöp-szigeteki Bacarra városban 2023. július 26-án, a Doksuri tájfun elvonulása után. A hatalmas esővel érkező forgószél lakóházak tetőszerkezetét rongálta meg, az alacsonyan fekvő területek víz alá kerültek, több mint 180 ezer embert kiköltöztettek otthonaikból. (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.