Helikopterrel szállítottak kórházba egy nőt, akit futás közben megtámadott egy dingófalka

A dingók feltehetően házi kutyából visszavadult állatok, amelyek évezredek óta élnek Ausztráliában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 17. 10:51
Adult male dingo, Canis lupus dingo, in the bush in Cape Range National Park, Western Australia, Australia.
Adult male dingo (Canis lupus dingo), in the bush in Cape Range National Park, Western Australia, Australia, Pacific (Photo by Michael Nolan / Robert Harding RF / robertharding via AFP) Fotó: robertharding via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kórházba került egy fiatal ausztráliai nő, miután futás közben megtámadta egy dingófalka hétfő reggel.

Az áldozat K’gari szigetén (korábban Fraser-sziget) kocogott, amikor az állatok rátámadtak – számolt be az ABC ausztrál műsorszolgáltató a mentőszolgálatokra hivatkozva.

A nő a tengerbe menekült, de két dingó oda is követte. Az állatok a futó felsőtestét és lábait harapták meg. Az áldozatot helikopterrel szállították kórházba.

A dingók feltehetően házi kutyából visszavadult állatok, amelyek évezredek óta élnek Ausztráliában. A világ legnagyobb homokszigete, a Queensland partjainál található K’gari híres dingóállományáról.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbá váltak a dingótámadások. Júniusban egy tízéves fiút harapott meg egy dingó, majd magával vonszolta a vízbe. A fiút tizenkét éves nővére mentette meg.
Korábban egy francia turistát napozás közben tomporon harapott egy dingó. Áprilisban egy hatéves kislányt ért támadás, aki éppen a sekély vízben játszott.

Az ausztrál környezetvédelmi minisztérium szerint 2018 óta összesen harminchárom dingótámadás történt. Queensland hatóságainak becslései szerint huszonöt-harminc dingófalka él K’garin. Egy falka három–tizenkét egyedből áll. Ezek az állatok, amelyek nem ugatnak, hanem a farkasokhoz hasonlóan vonyítanak, védelmet élveznek a szigeten.

Borítókép: Dingó (Fotó: AFP/Michael Nolan/Robert Harding RF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.