Hihetetlen, hogy mit vitt fel az egyik utas a repülőre

Borzalmas következményei lehettek volna, ha felszáll a Podgoricából Belgrádba tartó járat.

Magyar Nemzet
2023. 07. 24. 10:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrányos mulasztás történt a montenegrói főváros repülőterén az utasellenőrzés során. A szerb fővárosba tartó repülőgépre ugyanis az egyik utas gond nélkül felvitt két közepes méretű gázpalackot, úgy, hogy könnyedén átsétált az ellenőrző ponton, majd felszállt a gépre. Amikor már a repülőn volt, akkor átadta a palackokat a kapitánynak, aki azonnal értesítette a rendőrséget – írja a Blic szerb napilap.

A repülőtér illetékeseinek nyilvánvaló mulasztása miatt hívta a kapitány a belügyi szerveket, akik a gázpalackokat azonnal lefoglalták és kivitték a gépből.

A sajtó szerint felesleges is szót vesztegetni arra a kockázatra, amely a gépet, a személyzetet és az utasokat fenyegethette volna, ha a gép véletlenül felszáll, fedélzetén a gázpalackokkal.

A hatóságok azonnal eljárást indítottak, hogy kiderítsék, ki követett el mulasztást. 

A média nem hivatalos információi szerint a nyomozás már megállapította, ki a felelős ezért a tévedésért, amely akár katasztrofális következményekkel is járhatott volna. A Polgári Légiközlekedési Ügynökség felügyelője az eset kapcsán feljelentést tett. A Szarajevói Rádió közlése szerint az utasellenőrző tiszt 150 eurós bírságot kapott a mulasztásért.

Az incidens egyébként Montenegró repülőterének napján történt, ugyanazon a napon, amikor Dritan Abazovics ügyvezető miniszterelnök részt vett a podgoricai repülőtéren tartott ünnepségen.

A kormányfő az esettel kapcsolatban felszólította a nyilvánosságot, hogy ne dőljenek be az olcsó propagandának, és minden a lehető legnagyobb rendben működik.

Borítókép: Podgoricai repülőtér, Montenegró (Fotó: Dritan Abazovics hivatalos Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.