Holtan találták a Dnyeszter-melléki terület ellenzékének vezetőjét

Oleg Horjan szorosabb kapcsolatokat szorgalmazott Moszkvával, holttestét felesége találta meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 17. 21:31
null
A Moldovához tartozó, oroszbarát, szakadár Dnyeszter menti terület ellenzékének vezetője, Oleg Horjan Fotó: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan találták tiraszpoli otthonában a Moldovához tartozó, oroszbarát, szakadár Dnyeszter menti terület ellenzékének vezetőjét, Oleg Horjant – közölte hétfőn a helyi „belügyminisztérium”. A tájékoztatás szerint az első vizsgálatok során „erőszakos halálra utaló nyomokat” találtak.

A 47 éves Horjan a „Dnyeszter Menti Köztársaság” kommunista pártjának elnökeként szorosabb kapcsolatot szorgalmazott Oroszországgal. Holttestét a felesége találta meg egy nyitott – és üres – széf mellett az egyik szobájukban – ismertette a belügyi tárca. A nyomozók rablásra gyanakodnak.

A Moldovához tartozó, de főként orosz ajkúak lakta Dnyeszter-mellék egy évvel a Szovjetunió felbomlása előtt, 1990-ben lényegében kikerült Moldova ellenőrzése alól. Területén 1992 óta orosz békefenntartó erők is állomásoznak.

Borítókép: Oleg Horjan, a Moldovához tartozó, oroszbarát, szakadár Dnyeszter menti terület ellenzékének vezetője (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.