Keményen visszavágott Menczer Tamás a szlovák külügyminiszternek

Az államtitkár a Facebook-oldalán azt írta, hogy a külügyminiszternek vagy rossz a rövid távú memóriája, vagy pedig hazudik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 30. 16:43
MENCZER Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Az Országgyűlés plenáris ülése MENCZER Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a következő négy évben nem lesz háború, miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni? – tette fel a kérdést a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán a szlovák külügyminiszter Twitter-posztjára reagálva.
 

Miroslav Wlachovsky Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek üzenve azt írta a Twitteren, nem emlékszik olyan vitára, amikor azt mondták, hogy az orosz–ukrán háború még négy évig fog tartani.

A háború akár holnap befejeződhet. Nem az EU a probléma, hanem Oroszország az

 – hangoztatta a szlovák miniszter.

Menczer Tamás válaszában úgy fogalmazott, 

Wlachovsky miniszter úrnak vagy rossz a rövid távú memóriája, és ez a jóindulatú feltételezés, vagy hazudik. Ugyanis az EU-s külügyminiszterek a legutóbbi tanácskozáson azt a javaslatot vitatták meg, amely szerint a következő négy évben évente ötmilliárd eurót kellene költeni arra, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat finanszírozzák

 – idézte fel az államtitkár, megjegyezve, hogy a szlovák külügyminiszter a javaslatot nem ellenezte.

„De ha a következő négy évben nem lesz háború, miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni?” − tette fel a költőinek ható kérdést Menczer Tamás. Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar álláspont változatlan: Magyarország azonnali tűzszünetet és békét akar.

Borítókép: Menczer Tamás az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.