Nekiment a medvének a bátor asszony, annyira féltette a kecskéit

Az asszony elmondása alapján a vadállat több mint négyszáz kilogrammos volt.

Magyar Nemzet
Forrás: Maszol2023. 07. 03. 8:54
Fotó: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vakmerő tettre ragadtatta magát egy román, Buzău megyei asszony: amikor észrevette, hogy a kertjében egy hatalmas medve üldözi a kecskéit, kutyájával elindult a medve felé, hogy elkergesse. Annyi lélekjelenléte volt, hogy telefonjával meg is örökítette az esetet, majd azt még a Facebookon is posztolta – írja a Maszol

A nő arra lett figyelmes, hogy a kecskéi futva közelednek, aztán meglátta a nyomukban rohanó medvét is. Ekkor kezdett el kutyájával rohanni a medve felé. A vad két lépést tett előre, egyet hátra, két lábra emelkedett, majd végül elmenekült. A vakmerő asszony leírása alapján hatalmas, több mint négyszáz kilogrammos volt a medve, ami rést feszített a fémkerítésen, majd a kertbe jutva a kecskékre fente a fogát. 

A Maszol azt is megírta, a bátor nő egyedül él, férje Olaszországban dolgozik. A sajtóból korábban már értesült, hogy a medvék egyre gyakrabban törnek be a környező falvakba élelem után kutatva, és hogy az elmúlt két hónapban több tucat kecskét és juhot marcangoltak szét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.