Rettegnek a lengyelek a bevándorlás miatt

Egy felmérés során a megkérdezett lengyelek 53,1 százaléka elismerte, hogy tart a Lengyelországba érkező bevándorlók fenyegetésétől.

2023. 07. 10. 20:43
null
Gran Tarajal, 2023. június 12. Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura szigetén fekvõ Gran Tarajal kikötõjébe 2023. június 12-én, miután a spanyol tengeri mentõszolgálat 65 migránst fedélzetére vett az Atlanti-óceánon. MTI/EPA/EFE/Carlos de Saa Fotó: Carlos de Saa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyelországban nemcsak a politikai életet bolygatta meg az Európai Bizottság migrációs reformról szóló csomagja, hanem a közvéleményben is komoly aggodalmat okozott. Egy felmérés most rámutatott, hogy a kutatásban részt vevők többsége nyugtalan attól a gondolattól, hogy Brüsszel migránsok ezreit kényszeríti Lengyelországra. A migrációs fenyegetésektől a megkérdezettek 53 százaléka tart, míg 45 százalékukat nem aggasztja a kérdés. 

– Mit gondolnak, hogy mi hallgatni fogunk? Ne akarjanak meggyőzni minket a migráció kapcsán! A lengyelek hozzáférnek a médiához, és látják, mi történik Svédországban, Belgiumban, Franciaországban, és nem akarják, hogy Lengyelországban is ez történjen. Nagyon szélesre tárták ezt az ajtót, és most ennek a következményeit szenvedik meg – jelentette ki az Európai Bizottság migrációs paktuma és a kényszerbetelepítések kapcsán Malgorzata Wassermann, a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel kormánypárt parlamenti képviselője a ZET rádióban. 

A Jog és Igazságosság következetesen ellenzi a Lengyelországba irányuló illegális migrációt – erről már Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök-helyettes beszélt a lengyel médiának. A PiS elnöke úgy véli, hogy Brüsszel Lengyelországba továbbítaná azokat az érkezőket, akiket a nyugati államok nem akarnak az országukban látni. Leszögezte, hogy pártja a lengyel biztonság garanciája, és amíg kormányon van, addig nem lesz kívülről kikényszerített migráció Lengyelország irányába.

Borítókép: Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura szigetén fekvő Gran Tarajal kikötőjébe 2023. június 12-én, miután a spanyol tengeri mentőszolgálat 65 migránst fedélzetére vett az Atlanti-óceánon (Fotó: MTI/EPA/EFE/Carlos de Saa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.