Száz méter magasból kezdett összeomlani egy daru, életüket mentve futottak a járókelők + videó

Kigyulladt és részben összeomlott egy daru New York belvárosában egy épülő toronyház tetején szerdán.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 07. 27. 6:05
At least four injured as crane partially collapses after catching fire in Manhattan
epaselect epa10769798 A construction crane in the Midtown area of Manhattan after it partially collapsed, as seen from 41st Street in New York, USA, 26 July 2023. At least four people were injured as the crane partially collapsed after catching fire in Manhattan, New York City Mayor Eric Adams confirmed. EPA/SARAH YENESEL Fotó: SARAH YENESEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eric Adams, New York polgármestere közölte, hogy a balesetben senki sem vesztette életét, négy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, ugyanakkor kiemelte: az utcára lehullott törmeléket látva sokkal rosszabb is történhetett volna.

A lángok egy 54 emeletes, mintegy száz méter magas épület tetején működő daru motorházából csaptak fel helyi idő szerint a reggeli órákban, miközben az eszköz 16 tonnányi betonterhet emelt.

A New York-i tűzoltóság igazgatója elmondta, hogy a lángok meglazították a daru acélsodrony tartóit, ezután a hosszabb karja leszakadt, és egy közeli épülethez csapódott, majd az utcára zuhant. Az esetről felvétel is készült.

Joseph Pfeifer közölte, hogy a darukezelő megpróbálta eloltani a tüzet, de menekülnie kellett, így végül a tűzoltók egy szomszédos épület erkélyéről kezdték elfojtani a lángokat. A tűzoltók közül ketten megsérültek. 

A beszámolók szerint az utcán közlekedő gyalogosok életüket mentve menekültek a lehulló törmelék elől Manhattanben a 10. sugárút és a 41. utca sarkán.

A tűz okát még vizsgálják.

Borítókép: A kigyulladt toronydaru (Forrás: EPA/Sarah Yenesel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.