Míg a helyiek a közbiztonság miatt aggódnak, New York polgármestere migránsokra költi a pénzt

Miközben kifelé azt kommunikálják, hogy a migránsok elhelyezése biztonságos, New York városának baloldali vezetése az adófizetők pénzén alkalmazna biztonsági őröket a túlzsúfolt menedékhelyeken, amelyeket a jelenlegi fegyvertelen őrök túl veszélyesnek tartanak. A városnak már így is napi nyolcmillió dollárjába kerül a migránsáradat kezelése.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 8:03
New York, (Kép: Pixabay)
New York, (Kép: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Teamsters Local 237 szakszervezet vezetője, Gregory Floyd szerint bandatagok is vannak a New York-i városvezetés által befogadott illegális migránsok között. − Nem tudjuk, hogy mindegyik migránst megfelelően ellenőrizték-e − tette hozzá a szakszervezeti vezető, hangsúlyozva, hogy testületük tagjai, akik általában iskolákat és kórházakat védenek, fegyvertelenek.

Az NYC Health + Hospitals, amely tucatnyi humanitárius és segélyezési központot felügyel, pénteken kért ajánlatokat az adófizetők pénzéből finanszírozott magánőrök alkalmazására. Hogy ez mekkora összeget emészt majd fel, az egyelőre nem tiszta, de a migránsok már így is napi nyolcmillió dollárjába kerülnek a városnak.

A város egyfelől azt kommunikálja, hogy ezek a migránsközpontok a környéken mennyire biztonságosak. Ugyanakkor dollármilliókat költ arra, hogy megvédje az embereket a migránsközpontokban

– mondta Joe Borelli, a New York-i közgyűlés republikánus kisebbségének vezetője a The New York Postnak.

New York városában idén már 84 ezer illegális migránst regisztráltak, a részükre kialakított menedékhelyek pedig már jóval a kapacitásukon felül működnek. A helyzetet enyhítendő Eric Adams baloldali polgármester nemrég azzal a tervvel állt elő, hogy ideiglenesen kollégiumokban is helyeznének el migránsokat, azonban az ötlet heves ellenállásba ütközött.

A polgármester még hivatalos rezidenciáját, a Gracie Mansiont is felajánlotta szálláshely gyanánt – hogy aztán gyorsan visszakozzon is, mondván az ajánlat csak jelképes volt.

Adams polgármester „prioritásai fordítottak” – fogalmazott Nicole Malliotakis republikánus képviselő.

Az első számú aggodalom, amit a városunkban élő emberektől hallok, a közbiztonság, de ahelyett, hogy több rendőrt alkalmazna, az adófizetők pénzét a migránsoknak nyújtott szolgáltatások növelésére költi

− mondta Malliotakis a The New York Postnak.

New Yorkra mostanra gyakorlatilag ki lehet tenni a „megtelt” táblát. A migránsok beáramlása azonban nem enyhül, így májusban az állam kormányzója, Kathy Hochul sietett a polgármester, Eric Adams segítségére. A kormányzó többek között olyan településeket igyekszik felkutatni, amelyek vállalnák a menedékkérők átvételét a nagyváros túlzsúfolt befogadóközpontjaitól.

New York állam és a város baloldali vezetése régóta a nyitott határok legnagyobb szószólói közé tartozik az Egyesült Államokban, és ezen láthatóan a mostani krízis sem változtatott. New York városát egy bő négy évtizedes jogi megállapodás kötelezi, hogy bizonyos feltételek mellett „ágyat” biztosítson bárkinek, akinek szüksége van rá, azonban a polgármester májusban már kénytelen volt lazítani egyes rendelkezéseken. Ideiglenesen felfüggesztették például azokat a szabályokat, amelyek a családok fürdőszobával és konyhával felszerelt, privát szobákban való elhelyezésére, illetve az éjjel érkezők azonnali elhelyezésre vonatkoznak. A város emellett felfüggesztette a harminc napnál hosszabb ideig a szükségszállásokon tartózkodó családok védelmét is, ami jelenleg megakadályozza, hogy bírósági határozat nélkül kilakoltassák őket.

Borítókép: New York (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.