Szokatlan helyről érkezett dicséret – Trumpot méltatta a demokrata szenátor

Pennsylvania demokrata szenátora szerint Donald Trump politikai jelentőségét még a vádemelések sem törték meg.

Gábor Márton
2023. 07. 30. 18:33
TRUMP, Donald
Columbus, 2023. június 10. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump elõzõ amerikai elnök kampányol a Georgia állambeli Columbusban 2023. június 10-én. Az Egyesült Államokban 2024. november 5-én tartanak elnökválasztást. MTI/EPA/Erik S. Lesser Fotó: Erik S. Lesser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demokrata párti John Fetterman szenátor egy interjúban arról beszélt, hogy elismeri Donald Trump politikai jelentőségét szülőállamában, Pennsylvaniában, emellett pedig kiemelte, hogy van mit tisztelni abban, hogy a republikánus párt jelöltje az ellene felhozott vádak sorozata ellenére is rendkívül népszerű a választók körében

A The New York Times amerikai napilapban megjelent interjúban Fettermant arról kérdezték, hogy szerinte a Trump ellen emelt vádak ártani fognak-e támogatottságának Pennsylvaniában.

Nem fog számítani. Már nem is tudom hányszor emeltek vádat ellene. Kétszer már vád alá helyezték. Változtatott ez valamit? Még mindig mindenhol Trump-táblákat látni Pennsylvaniában

– fogalmazott Fetterman, majd elmondta, hogy szerinte vannak korlátok arra vonatkozóan, hogy Trump milyen jól szerepelhet az államban, de arra is utalt, hogy sok állambeli választó támogatja Trump üzenetét, ami versenyképes jelöltté teszi őt az államban.

Trumpnak nagyon jó esélyei vannak Pennsylvániában. Ugyanakkor a most bemutatott népszerűségi határok felett kell teljesítenie. Szerintem Pennsylvaniában van egy kemény plafon, amit nem tud átlépni

– jegyezte meg a férfi, aki alig több mint hat hónapja tölti be Pennsylvania szenátori tisztségét. 

Fetterman egyébként főként azzal került be a híradásokba még a tavaly november félidős választásokat megelőzően, hogy kampánya során agyvérzést kapott. Megválasztását követően idén februárban ismét kórházba került, azonban egy sor vizsgálat kizárta a második agyvérzés lehetőségét. Ezt követően depresszió miatt vonult be újból egy klinikára, ahonnan csak március 31-én engedték ki. 

Megválasztása után többen támadták azzal, hogy nem kellene közhivatalt betöltenie az agyvérzése miatti esetleges egészségkárosodások miatt. 

 

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump előző amerikai elnök kampányol a Georgia állambeli Columbusban 2023. június 10-én  (Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.