Tíz napig bujkált a houstoni reptér mosdójában egy magyar nő

Egy emberrablási ügyekre speciálisan kiképzett biztonsági őr fedezte fel. Nyomozás indult az ügyben.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 07. 17. 13:53
null
This photograph taken on March 8, 2023 passengers walking in a terminal of George Bush International Airport (IAH) in Houston Texas. (Photo by Daniel SLIM / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz napig rejtőzködött emberrablók elől egy ötvenkét éves, magyarul beszélő nő a houstoni nemzetközi repülőtér mosdójában. A Travelpulse helyi lapokra hivatkozva számolt be róla, hogy a nőt egy olyan reptéri biztonsági őr találta meg a mosdóban, akit arra képeztek ki, hogy figyelje az emberrablásra utaló gyanús jeleket.

Egy férfi hívta előzőleg telefonon a légikikötő biztonsági szolgálatát azzal, hogy az édesanyját keresi. A nőnek május 28-án kellett volna Houstonban átszállnia egy Európába tartó gépre, de azóta nincs hír róla. A biztonsági őrnek gyanús lett, hogy a hívó miért várt volna öt napot, ha valóban az édesanyjáért aggódna.

Napokkal később a biztonsági őr és a rendőrök megtalálták az egyik mosdóban a nőt. 

Az asszony csak magyarul tud, de a biztonságiak fordítóprogram segítségével így is megértették, mit mond. A biztonsági őr összekapcsolta az esetet a korábbi telefonhívással. Hoztak egy tolmácsot is, így a részleteket is megtudták a hatóságok.

Kiderült, hogy a nőt két férfi kísérte a texasi Lubbockból Houstonba. Ott kellett volna átszállnia, de a nő kijátszotta a kísérőit, és nyomát vesztették. A magyar nőt a bevándorlási hivatal munkatársai vették át, akik kórházba vitték, hiszen 

tíz napig bujkált, és azalatt szinte semmilyen rendes ételt nem evett.

Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított – írja a VG.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/Daniel Slim)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.