Villám csapott két túrázóba a Kárpátokban + videó

Villámcsapás végzett két túrázóval Ukrajna legmagasabb hegyén, a Hoverlán – közölte az Ivano-Frankivszk-i terület polgári védelmi hatósága.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 06. 22:23
null
Tiszabogdány, 2020. augusztus 23. Kilátás a 2020 méter magas kárpátaljai Kõhavasról (Petros-csúcs) 2020. augusztus 22-én. Középen az Ukrán-Kárpátok, egyben Ukrajna legmagasabb hegycsúcsa, a 2061 méter magas Hóvár (Hoverla) látható. MTI/Nemes János Fotó: Nemes János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a mentősök már holtan találtak rá egy férfira és egy lányra. Egy sokkos állapotban lévő nőt a legközelebbi hegyi mentőállomásra vittek.

A 2060 méter magas, Kárpátalja és az Ivano-Frankivszk-i terület határán található Hóvár (Hoverla) igen népszerű célpont a túrázók körében.

 

Borítókép: Hóvár (Hoverla) az Ukrán-Kárpátokban (Fotó: MTI/Nemes János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.