„Washingtonban mindenki téved”

Tucker Carlson, a Fox News amerikai hírcsatorna egykori sztárja egy podcastadásban többek között arról beszélt, hogy Washingtonban rosszul ítélik meg az ukrajnai háborút és Ukrajna helyzetét, és egyedül Donald Trump az, aki reálisan vizsgálja a konfliktus körülményeit.

2023. 07. 08. 7:56
TRUMP, Donald; CARLSON, Tucker; TAYLOR GREENE, Marjorie
Bedminster, 2022. augusztus 1. Donald Trump amerikai elnök (j) Tucker Carlson médiaszemélyiséggel, a Fox News amerikai televízió mûsorvezetõjével (k) és Marjorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselõvel a LIV meghívásos golfversenysorozat harmadik fordulóját nézi a New Jersey állambeli Bedminsterben, a Trump Országos Golfklubban 2022. július 31-én. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tucker Carlson konzervatív véleményvezér pénteken Russell Brand podcastjében vendégeskedett, ahol számos téma mellett az ukrajnai háború is szóba került. A Fox News amerikai hírcsatorna egykori sztárja szerint Donald Trump az egyetlen olyan személy, akinek van tekintélye a republikánusok közt, és aki azt mondja:

Várjunk csak. Miért támogatunk egy végtelen háborút Ukrajnában?

– Igaza van. És Washingtonban mindenki téved. Mindenki – tette hozzá Tucker Carlson, aki szerint az előző amerikai elnök világosan látja, hogy ez ukrajnai háború milyen mértékben formálja át a világot és a gazdaságot. 

Donald Trump nemrég a Reuters hírügynökségnek adott telefonos interjújában leszögezte:

Azt akarom, hogy az emberek ne haljanak meg többé emiatt a nevetséges háború miatt.

Úgy vélte, itt az ideje, hogy az Egyesült Államok megpróbáljon közvetíteni egy tárgyalásos úton történő békéről Oroszország és Ukrajna között. Azonban mint elmondta, ha nem Putyin lenne hatalmon, ő sem tudja, mi lehetne az alternatíva. Lehetne jobb, de lehet sokkal rosszabb is – vélekedett. Mindeközben Mikola Azarov korábbi ukrán miniszterelnök Telegram-csatornáján arról értekezett, hogy mivel a Nyugat szerint Kijev ellentámadása „teljes kudarc”, Washingtonban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utódját keresik.

A 2024-es elnökségért is induló Trump, aki korábban azt mondta, hogy elnökként „24 óra alatt véget vetne a háborúnak”, most azt sem zárta ki, hogy 

Ukrajnának esetleg területeket kell átengednie Oroszország számára annak érdekében, hogy véget vessen a háborúnak.

Hozzátette, hogy ugyan a földjükért harcot vívó ukránok sok elismerést érdemelnek, ő elnökként mindent eshetőségről tárgyalna.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök (j) Tucker Carlson médiaszemélyiséggel, a Fox News amerikai televízió műsorvezetőjével (k) és Marjorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselővel a LIV meghívásos golfversenysorozat harmadik fordulóját nézi a New Jersey állambeli Bedminsterben, a Trump Országos Golfklubban 2022. július 31-én (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.