Zelenszkij elárulta, hogyan lehet öt perc alatt lezárni a háborút

Az ukrán elnök elmondta, miként lehetne véget vetni a háborúnak, de nem ért vele egyet.

Magyar Nemzet
Forrás: ABC2023. 07. 10. 11:18
null
JAPAN-G7-SUMMIT Fotó: SUSAN WALSH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ABC Newsnak adott legújabb interjújában megismételte, hogy soha nem fog beleegyezni abba, hogy bármilyen területet átengedjen az orosz megszállóknak, beleértve az illegálisan annektált Krím félszigetet is, de beszélt a már 500 napos háború újabb lehetséges befejezéséről is.

Az interjúban elmondta, hogy az ukránok célja egy új ellentámadás, amivel a krími határt meg tudnák közelíteni, és így Vlagyimir Putyin orosz elnököt tárgyalásokra kényszerítenék.

Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy nagyon szeretnék, hogy véget érjen a háború. De ez nem lesz gyors folyamat. 

Ha Ukrajna területeinek árán véget érhetne a háború, Biden öt perc alatt véget tudna vetni neki. De ebben nagyon nem értünk egyet. Ez nem fordulhat elő

− fogalmazott. 

Zelenszkij hozzátette, nagyra értékeli, hogy Amerika támogatja országát, és hogy mind a két párt mögöttük áll. Szükségük van a fegyvereikre, hogy fel tudják venni a harcot az oroszokkal, fogalmazott. 

Borítókép: Nem értenek egyet abban, hogy zárják le öt perc alatt a háborút (Fotó: Susan Walsh)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.