Zelenszkij elrendelte a belarusz–ukrán határ megerősítését

A Wagner orosz magánhadsereg zsoldosai a Moszkvával szövetséges országba érkeztek.

Magyar Nemzet
2023. 07. 01. 6:20
DUDA, Andrzej; NAUSEDA, Gitanas; ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. június 28. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Andrzej Duda lengyel és Gitanas Nauseda litván elnökkel a kijevi államfõi rezidencián, a Mariinzkij-palotában folytatott tárgyalásai után tartott sajtóértekezleten 2023. június 28-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken bejelentette fokozott biztonsági intézkedések bevezetését a belarusz–ukrán határon, miután a Moszkvával szövetséges országba érkeztek a Wagner orosz magánhadsereg zsoldosai a kudarcba fulladt oroszországi lázadásuk után.

A vezérkar döntése alapján Valerij Zaluzsnij főparancsnok és Szerhij Najev tábornok parancsot kapott az északi határ megerősítésére a béke szavatolása céljából

 – közölte az ukrán elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett videóban.

Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy pénteken az ukrán és külföldi hírszerzéstől, valamint a határőrségtől tájékoztatást kapott a fehéroroszországi helyzetről.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2023. június 28-án (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.