Negyvenezer cserkész van veszélyben + videó

A nagyrészt tizenéves cserkészek a világ 158 országából érkeztek a világtalálkozóra.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 9:42
	Naha, 2023. augusztus 2. A Khanun tájfun által letépett jelzőtábla hever a földön Okinava legnépesebb városában, Nahában 2023. augusztus 2-án. A ciklon Okinaván mintegy 200 ezer háztartásban okozott áramkimaradást, több, mint 900 repülőjáratot töröltek a helyi kompszolgáltatást és autóbuszjáratokat pedig felfüggesztették az orkán érkezése előtt. A tájfun következtében eddig legkevesebb egy ember életét vesztette 11-en megsebesültek. MTI/EPA/Jiji Press
Naha, 2023. augusztus 2. A Khanun tájfun által letépett jelzõtábla hever a földön Okinava legnépesebb városában, Nahában 2023. augusztus 2-án. A ciklon Okinaván mintegy 200 ezer háztartásban okozott áramkimaradást, több, mint 900 repülõjáratot töröltek a helyi kompszolgáltatást és autóbuszjáratokat pedig felfüggesztették az orkán érkezése elõtt. A tájfun következtében eddig legkevesebb egy ember életét vesztette 11-en megsebesültek. MTI/EPA/Jiji Press Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Koreában mintegy negyvenezer, a 25. Cserkész Világtalálkozóra érkezett gyerek kimenekítésére készülnek a hatóságok a közelgő Khanun tájfun miatt – derült ki a Cserkészmozgalom Világszervezetének (WOSM) a dél-koreai hatóságokra hivatkozó, hétfőn kiadott közleményéből.

A nagyrészt tizenéves cserkészek a világ 158 országából érkeztek a rendezvényre az ország délnyugati részén lévő Puan megyébe, ahová azonban a dél-koreai meteorológiai intézet előrejelzése szerint szerdán lecsap a Khanun tájfun.

Az elnöki hivatal tudatta, hogy a fiatalok egy részét ideiglenesen Szöulban és környékén, szállodákban és egyéb épületekben helyezik el, a helyi cserkészvezetők pedig azt mondták, ők maguk 340 evakuálási útvonalat dolgoztak ki.

Az evakuálás a tervek szerint helyi idő szerint kedd reggel kezdődik.

A környéken uralkodó erős hőhullám miatt korábban már sok turista idő előtt félbeszakította vakációját, a cserkésztalálkozó szervezőit pedig előzőleg bírálatok érték, amiért kánikula idején éppen egy nagy kiterjedésű, fák nélküli, sík területre szervezték a cserkésztalálkozót.

A múlt héten a Khanun már lecsapott Kína keleti és Japán déli részére, ahol a viharok és esőzések halálos áldozatokat is követeltek.

Borítókép: A Khanun tájfun által letépett jelzőtábla hever a földön Okinava legnépesebb városában, Nahában 2023. augusztus 2-án (Fotó: MTI/EPA/Jiji Press)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.