A transznemű ukrán szóvivő a kretén vicce miatt szabadkozik + videó

Az ukrán hadsereg szóvivője szerint az oroszok nem emberek. Most azzal védekezik, hogy csak viccelt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 7:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon Sarah Ashton-Cirillo, az ukrán védelmi erők egyik új, amerikai származású szóvivőjének bejegyzése, amely szerint az orosz katonák drasztikusan különböznek az ukránoktól, „mert az oroszok nem is emberek”. Mint a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a transznemű szóvivő az X-en azt kérdezte,

– Tudjátok, mi a különbség köztük és köztünk? Nos, azon kívül, hogy mi Ukrajnáért, ezért a zászlóért harcolunk, a szabadságért és az ukrán emberekért, az oroszok a zsarnokságért és a diktatúráért teszik mindezt. Ez egészen egyszerű – folytatta.

Mi emberek vagyunk, de ezek a fickók egészen biztosan nem azok

 – tette hozzá a szóvivő.

Később igyekezve menteni magát, megpróbálta kimagyarázni korábbi mondatait, s a közösségi oldalára feltöltött újabb videójában már arról beszélt, hogy viccnek szánta szavait. Az X-en megosztott videóban egy kartonkatona társaságában jelent meg. Az amerikai szóvivő azt nyilatkozta, hogy állítólag csak egy orosz katona kartonfigurájára gondolt.

A videóban meg is kérdezte a kartont, hogy szeretne-e reagálni, majd ő maga válaszolt, hogy nem, mert ő csak papírból van. Elmondta, hogy a vicce ellenére ő igazából nem ruszofób, majd egy legyintéssel a földre lökte a kartonfigurát, akivel korábban kedélyesen elcsevegett.

A Magyar Nemzet már korábban is beszámolt arról, hogy sokak nemtetszését váltotta ki a transznemű szóvivő bejegyzése. Mint írtuk, Ashton-Cirillo bejegyzése alatti kommentekben olyan hozzászólások is olvashatók, hogy „ez aztán a rasszista gyűlöletbeszéd”, más a szóvivő transzneműségén viccelődött, míg az egyik hozzászóló mint fogalmazott: „a németek 1940-ben ugyancsak nem vették emberszámba az oroszokat, nézd meg, hová jutottak”.

Sarah Ashton-Cirillo újabb magyarázkodása után arra lehet következtetni, hogy szerinte a háború és a frontokon harcoló emberek életével nyugodtan lehet viccelődni.

Borítókép: Az amerikai származású ukrán katonai szóvivő Sarah Ashton-Cirillo (Fotó: Twitter/Silvano Trotta Officiel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.