Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Egy amerikai transznemű lett az ukrán védelmi erők új szóvivője

Az amerikai származású katona számításai szerint eddig több mint 250 ezer dollár értékű segélyt gyűjtött össze Ukrajnának.

Magyar Nemzet
2023. 08. 03. 15:00
Az amerikai származású Sarah Ashton-Cirillo tavaly óta Ukrajnában harcol, ahol nyíltan vállalja transzneműségét. Állítása szerint ő nem tapasztalt negatívumokat szexuális irányultsága miatt az azonos neműek házasságát elutasító országban. (Fotó: SILVANO TROTTA OFFICIEL / Twitter)
Az amerikai származású Sarah Ashton-Cirillo tavaly óta Ukrajnában harcol, ahol nyíltan vállalja transzneműségét. Állítása szerint ő nem tapasztalt negatívumokat szexuális irányultsága miatt az azonos neműek házasságát elutasító országban. (Fotó: SILVANO TROTTA OFFICIEL / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai transznemű Sarah Ashton-Cirillo lett az ukrán védelmi erők egyik új szóvivője – hívta fel a figyelmet mások mellett a Sztrana ukrán hírportál a Telegramon.

Ashton-Cirillo Ukrajnába érkezése előtt a tengerentúlon még pénzügyi elemzőként és újságíróként is dolgozott, majd tavaly csatlakozott az ukrán erőkhöz, kezdetben a harctéren is feltűnt.

Ő vezeti a területi védelmi erők új, angol nyelvű, az „Oroszország gyűlöli az igazságot” című projektjét, amely az amerikai és európai hallgatóságnak szól, és célja az orosz propaganda ellensúlyozása

 – tájékoztatott az ukrán portál.

Ashton-Cirillo állítása szerint az oroszok „vérdíjat tűztek ki a fejére”, amely miatt katonai hívójelét (Blonde) is el kellett hagyni a rádiós kommunikáció során. Mint mondta: „ha meghallják a nevemet, megkeresik a pozíciómat és utánam jönnek” – fogalmazott az El País angol nyelvű spanyol napilapnak adott májusi interjújában.

A portál szerint ő az ukrán propaganda egyik legjelentősebb hangja többek között vehemenciája és egyedülálló profilja miatt – transzneműként harci tapasztalatok nélkül indult a frontra.

Ashton-Cirillo februárban egy gránáttól megsérült Bahmut közelében, ezt követően a háborús kommunikációban vette ki a részét.

Az amerikai elmondása alapján tisztában van azzal, hogy Kijev számára az ő ismertsége fontos eszköz a nemzetközi figyelem felkeltésében, még akkor is, ha „ennek az volt az ára, hogy Moszkva felvette őt a célpontok listájára.”

Amerikai nemzetisége mellett Kijev vélhetően azért emelte be a kommunikációs csapatba, mert Ashton-Cirillo már korábban is aktívan osztott meg képeket a frontról és az Oroszország elleni küzdelemről, kérve Ukrajna szövetségeseit támogatásaik fokozására.

Számításai szerint az invázió kezdete óta több mint 250 ezer dollár értékű humanitárius és katonai segélyt gyűjtött össze.

Amint arra az El País is utal cikkében, Ashton-Cirillo nem mindennapi látvány az azonos neműek házasságát el nem ismerő Ukrajnában. Az amerikai katona bevallása szerint nem tapasztalt problémát identitása miatt Ukrajnában.

Hozzátette, azért érkezett Ukrajnába, mert úgy érezte, „harcolnia kell a szabadság értékeiért, Ukrajna felszabadítása mellett az emberek szabadságáért is”.

Borítókép: Az amerikai származású Sarah Ashton-Cirillo tavaly óta Ukrajnában harcol, ahol nyíltan vállalja transzneműségét. Állítása szerint ő nem tapasztalt negatívumokat szexuális irányultsága miatt az azonos neműek házasságát elutasító országban. (Fotó: SILVANO TROTTA OFFICIEL / Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.